Sırrı Süreyya Önder: Paramparça edeceğiz sizi

Sırrı Süreyya Önder: Paramparça edeceğiz sizi

İstanbul HDP belediye başkan adayı Sırrı Süreyya Önder çok sert açıklamalar yaptı.

HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Sırrı Süreyya Önder CHP'nin Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş için "O, Deniz Gezmiş için 'katil', Eşber Yağmurdereli için 'kör' dedi; size bu yakışıyor. Size önerim Malatya için de Mehmet Ali Ağca'yı aday gösterin, kesin kazanırsınız. Bize de oylarımızı bölmeyin diyorsunuz öyle mi? Paramparça edeceğiz sizi paramparca"dedi.

HDP'nin 30 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olacakların tanıtıldığı aday tanıtım toplantısı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu'nda yapıldı.

Sırrı Süreyya Önder: "CHP'yi parçalayacağız"

Aday tanıtımı için kürsüde söz verilen HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, CHP'yi ağır dille eleştirdi. Önder şunları söyledi:

"Bizi bölücülük ile suçluyorlar. Bu da bizim altın madalyamız olsun. Buna alışkınız biz. 'Oyları bölmeyin' diyorlar. Biz bunu boşa çıkartmak için ilkesel olarak yaklaşımlarını sorduk. Kente dönük siyasetlerini söylemelerini istedik. Neo liberal dile sapmadan bunu yapmalarını istedik. Bize 'sizinle yan yana görünmemiz bize zarar verir' dediler. Bende onlara 'Biz buradaki temsilciler ve burada olmayan yoldaşlarımız bu ülkenin en şerefli insanlarıdır' yanıtını verdim. Ömrümüz zulüm ve faşizm ile mücadele de geçmiş. Bizim yanımızda durmak kendini bilene ve insan olana sadece şeref verir. Kim zarar vermiyormuş? Mansur Yavaş vermiyormuş? Deniz Gezmiş'e 'katil' Eşref Yağmurdereli'ye 'kör' diyen adam bunlara zarar vermiyormuş. Malatya'da da Mehmet Ali Ağca'yı aday gösterin kesin kazanırsınız."

Sarıgül eleştirisi

Önder, kendisine sürekli "Neden CHP'ye saldırıyorsunuz'' dendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben onların dediklerini söylüyorum. Hırsız dediğiniz adamı tuttunuz İstanbul'a aday yaptınız. Bu sizi utandırmayacak, yoksullar size zarar verecek öyle mi? Gezi direnişinde yitip giden Hatay'lı canlara marjinal diyen adamı gittiniz aday yaptınız. Bize de oylarımızı bölmeyin diyorsunuz öyle mi. Paramparça edeceğiz sizi paramparca. Alırsınız Mansur Yavaş'ı, Sarıgül'ü, Hatay belediye başkanını hep birlikte Maraş ve Sivas katliamlarının anmasına gidersiniz. Bizde oyunuzu bölmeyiz tabi gidecek yüzünüz varsa."

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.