Sırrı Süreyya Önder'den Atatürk'ü öven sözler

Sırrı Süreyya Önder'den Atatürk'ü öven sözler

Meclis İçişleri Komisyonu, bugün Atatürk tartışmasına sahne oldu.

Büyükşehir Belediyelerinin sayısını artıran, çok sayıda belde belediyesinin ve köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını öngören muhalefetin karşı çıktığı“Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı”nın TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde Atatürk tartışması çıktı. Tartışmalara damgasını vuran ise Sırrı Süreyya Önder'in Atatürk'ü öven sözleri oldu. Önder, Atatürk’ün, ”Yüzyılın gördüğü en büyük dehalardan biri, en kıymetli insanlardan biri” olduğunu söyledi.

ATATÜRK TARTIŞMASININ DİYALOGLARI

Önder, “Birinci Lozan’a gidildiğinde Misak-ı Milli resmi savunma tezi olarak masadaydı, Meclis’te iki grup vardı. İkinci Lozan’a gidildiğinde ikinci grup tasviye edilmişti, barışı hedefleyen bir yapılanma olmuştu ve gittiler Musul’dan vazgeçtiler. Yurtta Sulh Cihan’da sulh sözü bir Türk izolasyonudur. Bizim eski bakiyemizle ilgilenmeyeceğimizin Atatürkçe ifadesidir. İzmir İktisat Kongresi’nde denmiştir. Fiyakalı bir söz değildir, arkasında tarihsel gerçeklikler bulunabilir. Çünkü bir zorunlulukla ve imkanlar meselesinin ortaya çıkardığı sorulara verilmniş adıdır” dedi.

CHP’li Ali Haydar Öner’in itirazı üzerine Önder, “Tarihsel bilgiyle bir yanıt ver göreyim. Ne yani Atatürk durdu durdu ne diyeyim. Yurt’ta ne, sulh, cihanda da bişey olsan, hah sulh... öyle mi dedi. Emin Oktay’da kalmışsın” dedi.

 

Bu sırada bir CHP’li vekilin “Lütfen UNESCO’nun aldığı kararı okuyun”demesi üzerine Önder, Atatürk’ün, ”Yüzyılın gördüğü en büyük dehalardan biri, en kıymetli insanlardan biri” olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.