"Sistemin kablolarını keseceğim!"

"Sistemin kablolarını keseceğim!"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerde merkezi sistemi iptal edeceklerini belirterek, Mihraba geçen her din görevlisinin kendi sohbetini yapacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Miraç Kandili özel programını Bursa Edebali Cami'nde yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı program büyük bir atılımla gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bu gün ise Bursa'da görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi. Merinos Atatürk Kültür Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra başkan yardımcıları, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, imamlar ve ve yaklaşık 2 bine yakın görevli katıldı.

Miraç Hadisesinin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din görevlilerinin müminlerin miraç vazifesine öncülük ettiğini söyledi.

"NAMAZLA MÜMİNLERİ MİRACA ÇIKARIYORSUNUZ"
Bundan dolayı din görevlilerinin çok kutsal bir görev yaptığının altını çizen Mehmet Görmez, "Bizim için Miraç gönül dünyamızın semasına çıkmaktır. Herkes kendi gönül dünyasının semasına Rabbini yerleştirecek ve oraya miraç edecektir. Aslında sizin yaptığınız miraç işi bir nevi Burak hizmeti bir nevi ref ref vazifesi. Resulü Erkem'i (SAV) Miraca götüren vasıtalar ne ise, namaz müminin miracı olduğu için aslında sizin mihrapta gördüğünüz görev bir nevi müminleri, arkanızdaki cemaati günde 5 defa miraca çıkarmaktır." dedi.

Din görevlileri olarak bazı eksiklerini gidermeleri gerektiğinin üzerinde duran Prof. Dr. Görmez, şunları söyledi:

"Din hizmeti bir gönül hizmetidir. Diyanet İşleri Başkanlığı sıradan bir kurum değil, hiçbir mihrap görevlisi de sıradan bir devlet memuru değildir."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ardından 1965 yılında zamanın devlet bakanı ile Diyanet İşleri Başkanı İbrahim Bedrettin Elmalı arasında yaşanan ilginç konuşmaya nakletti.

"AŞK İLE GÖREV YAPMAYANLAR KENDİNE BAŞKA BİR İŞ ARASIN"
Din hizmetinin mihrap ve miraç hizmeti olduğunun altını çizen Mehmet Görmez, "Gönül bağı ile bağlı olmayan işini sevmeyenlerin bu işte başarılı olması mümkün değildir. Biz mesleğimize aşık olmalıyız. Çünkü bu meslek sadece aşkla yapılır, sıradan bir kamu görevi olarak görüp rutin bir hizmete dönüştürdüğünüz zaman kendinize başka bir iş arayın derim ben. Çünkü yaptığımız işin öyle riskleri vardır ki, bizim mesleğin riski başka hiçbir meslekte yoktur. Yeryüzünde bütün işlerin riski dünya hayatı ile sınırlıdır. Ama bizim yaptığımız işin riski aynı zamanda bütün ahiret hayatımızı ilgilendiriyor." şeklinde konuştu.

"MERKEZİ SİSTEMİN KABLOSUNU KESECEĞİM"
Din görevlilerinden kendilerini çağın gereçlerine göre bilgilendirmeleri ve yenilemelerini isteyen Başkan Görmez, şöyle devam etti:

"Mihraba geçen her arkadaşımız kürsüye de geçecek. Hangi konuyu işleyecekse o konuda ayetler hadisler bilecek ve anlatacak. Buna hazır olunuz. Herkes bu günden itibaren bir program yapacak kendisine. Bir ayda 4 Cuma namazı hazırlamaktan aciz olan bir arkadaşımızın aslında mihraba geçme hakkını da kaybeder. Bunu açıkça söylüyorum. Mihrap görevlisi her kardeşimiz aynı zamanda kürsüden bu milleti en güzel bir şekilde aydınlatmaya ehil demektir."

Bunu çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Neden bu karar alındı. Artık merkezi sistemle, bir yerden bir çok yere konuşmaların teknoloji ile yayılmasına karşıyız. Bir yerden konuşmalar yapılıyor ve başka camilerde biz insanları konuşanı görmeden o metalik sese mahkum ediyoruz. Zaman zamanda cızırtılı seslerle insanları bizi dinlemeye mahkum etmeye başkanlık olarak bizim hakkımız yok." dedi.
Çök önemli bir süreçten geçildiğini aktaran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İslami Fobi' gibi bir kavram şeklinde son zamanlarda insanların kalplerine bir korku salındı. Din görevlileri olarak hizmetlerimizi yerine getirirken bunu da dikkate alarak sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz konuşmasının ardından din görevlilerinin taleplerinin bulunduğu bir paketi Başkan Prof. Dr. Mehmet Görmez'e teslim eti. Başkan Görmez ise bunları bir ders olarak çalışacaklarını belirterek teslim aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum