Sisten 6 gol çıktı 4-2

Sisten 6 gol çıktı 4-2

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta maçında Fenerbahçe evinde Eskişehirspor'u 4-2 mağlup ederken, geceye Semih Şentürk attığı iki golle damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta maçında Fenerbahçe ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayıFenerbahçe 4-2 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada penaltıdan Alex, 18 ve 72. dakikada Semih Şentürk ve 45. dakikada Gökhan Gönül kaydetti. Eskişehirspor'un golleri ise 13. dakikada Sezer Öztürk ve 66. dakikada Serdar Özbayraktar kaydetti.

Bu galibiyetin Fenerbahçe puanını 21'e yükseltirken; Eskişehirspor 10 puanda kaldı.

GÖKHAN GÖNÜL YENİDEN 11'DE
Fenerbahçe'de sakatlığı geçen savunma oyuncusuGökhan Gönül, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile yaptıkları mücadelede sarı-lacivertli ekibin 11 kişilik kadrosundaki yerini aldı.

Ligde geçen hafta Bursaspor maçında sol üst kasığına yakın bölgede oluşan kısmi yırtık nedeniyle, Eskişehirspor maçı hazırlıklarının büyük bölümünü tedavi ve takımdan ayrı çalışmalarla geçiren Gökhan, son antrenmandan itibaren takımakatılıp bu akşamki mücadelede ilk 11'de sahaya çıktı.

Gökhan'ın yanı sıra sol kasık bölgesindeki yırtık nedeniyle ligde geçen hafta Bursaspor maçında forma giyemeyen Dia da tedavisinin ardından takıma dönerken, teknik direktör Aykut Kocaman, Senegalli futbolcuya yedekler arasında şans verdi.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığının tedavisi süren Özer'in yanı sıra tedavileri devam eden ve çalışmalarınıtakımdan ayrı sürdüren Niang, Selçuk, İlhan ve Güiza, Eskişehirspor maçının kadrosunda yer almadı. Uğur ve genç futbolcular Okan ile Gökay da mücadelede 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

BÜLENT UYGUN TRİBÜNDE
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yetkisiz menajerlik konusu nedeniyle tedbirli olarak ProfesyonelFutbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği için maçta takımının başında sahaya çıkamadı.

Uygun, karşılaşmayı tribünden takip ederken, aynı sebeple tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Ümit Karan da bu nedenle takımdaki yerini alamadı.

Eskişehirspor'da Sezgin, kart cezası nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı görev yapamadı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Eskişehirsporlu taraftarlar, misafir seyirci tribününün üst kısmının büyük bölümünü doldurdu.

Öte yandan, karşılaşma saatinde etkili olan sis, maçın oynanmasında herhangi bir şekilde olumsuzluk yaratmasa da stadın üst bölümlerine doğru yoğunluk oluşturdu. Zaman zaman yoğunlaşan sis, basın tribününden sahanın görülmesini önemli ölçüde etkiledi.

ERKEN GELEN BİR GOL!
Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Fenerbahçe aradığı golü erken buldu. Mücadelenin 3. dakikasında, ceza sahası içinde Semih topu düzeltmek isterken, Pele meşin yuvarlağa elle müdahale etti ve bu pozisyondan maçın orta hakemi Bünyamin Gezer tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşundaFenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex, topu ve kaleci Ivesa'yı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

ESKİŞEHİR GİDİYOR, FENERBAHÇE KAÇIRIYOR
Fenerbahçe'nin golünden sonra Eskişehirspor beraberlik golü için rakip kaleye gitmeye başlarken; savunmada da açıklar verdi. Maçın 6. dakikasında sağ kanattan Mehmet Topuz'un yaptığı ortaya Semih kale sahasında vuruşunu yaptı. Fenerbahçeli futbolcununvuruşunu Ivesa kurtarak gole izin vermedi.

VOLKAN ÇIKARDI; SEZER TAMAMLADI!
Eskişehirspor deplasmanda beraberlik için saldırmaya başladığı anlarda Fenerbahçe kalesien etkili gelmeye başladı. İlk yarının 13. dakikasında Serdar sol kanattan topla ceza sahasına girdi. Serdar'ın pasında kale sahasında Batuhan topu tamaladı ancak kaleci Volkan gole izin vermedi. Sonrasında Volkan'dan seken topu Sezer boş kaleye gönderek skoru 1-1 yaptı.

ESKİŞEHİRSPOR 5 DAKİKA SEVİNEBİLDİ!
Rakibi karşısında erken bir golle öne geçen Fenerbahçe, yediği gol sonrasında hemen toparlandı ve ikinci golü buldu. Mücadelenin 18. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, topla birlikte ileri çıkan Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Gökhan'ın ortasında Eskişehirspor savunması topu uzaklaştıramayınca Semih arka direkte kafa vuruşunu yaparak takımını 2-1 öne geçirdi.

EMRE DEVAM EDEMEDİ!
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin 32. dakikasında Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü bulunurken; sarı- lacivertli ekip adına şanssız bir an yaşandı. Orta sahada Emre Belözoğlu topa müdahale yapmak isterken, milli futbolcusağ arka adelesini tutarak yerde kaldı. Sedyeyle kenara alınan Emre'nin yerine ise oyuna Kazım girdi.

GÖKHAN GÖNÜL HERKESİ YANILTTI!

Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle ilk yarının son dakikalarına girildiğinde herkes devrenin böyle biteceğini düşünürken; Gökhan Gönül sahneye çıktı. 45+2. dakikada Semih sağ taraftan pasını penaltı noktasına doğru çıkardı. Savunma tehlikeyi uzaklaştırmak isterken; top ceza sahası içine düştü. Gökhan önünde kalan bu topa çok sert vurarak kaleci Ivesayı' mağlup ederken skor 3-1 oldu. İlk yarıda Mehmet Topuz ile bir topu da direkten dönen Fenerbahçe, bu golle soyunma odasına 3-1 önde girdi.

SOYUNMA ODASINA KIRMI KART GÖRDÜLER!
Takımlar soyunma odasına giderken; Fenerbahçe'den Diego Lugano ile Eskişehirspor'dan Sezer Öztürk ilk yarıda birbirleriyle tartışarak sarı kart gördü. İki futbolcu, soyunma odası koridorunda da tartışmalarını sürdürünce; orta hakem Bünyamin Gezer tarafından ikinci sarı kartları, ardından kırmızı kartı  görerek takımlarını eksik bıraktılar. Bünyamin Gezer'in devre arasında çıkardığı kartlar sonrasında; iki takım ikinci yarıya 10'ar kişi başladı.

İkinci 45 dakika başarlarken takımlar sahaya değişiklikerle çıktı. Fenerbahçe'de Stoch'un yerine Bilica, Eskişehirspor'da ise Pele'nin yerine Doğa oyuna girdi.

BİLİCA ISKALADI; SERDAR AFFETMEDİ!
Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe skorun verdiği raharlıkla oyunu rölantiye alırken; Eskişehirspor rakip kalede farkı azaltabilmek adına ataklarını sürdürdü. Mücadelenin 66. dakikasında sağ kanattan yapılan ortayı Bilica ceza sahası içinde ıskaladı. Bu hata sonrasında Serdar önünde kalan topa düzgün bir vuruş yaparak Volkan'ı mağlup etti ve durumu 3-2 yaptı.

Eskişehirspor'un golünden sonra Fenerbahçe yeniden topun kontrolünü eline aldı. Farkı açmak isteyen sarı-lacivertli takım rakip kaleye Alex önderliğinde geliştirdiği ataklar sonrasında farkı yeniden ikiye çıkardı.

SEMİH, IVESA'YI İKİNCİ KEZ MAĞLUP ETTİ!
İkinci yarının 72. dakikada Alex topla ceza sahasıan girmek isterken savunma araya girdi. Eskişehirsporlu futbolculardan seken top ceza sahası içinde Gökhan'ın önüne düştü. Gökhan bekletmeden pasını kale sahası önüne çıkarınca; Semih topa dokundu ve Ivesa'yı bir kez daha mağlup etti.
 

Etiketler :