Şivan Perver'e büyük onur

Şivan Perver'e büyük onur

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la görüşünce PKK'nın hedefi haline gelen Kürt şarkıcı Şivan Perwer'e istemesi halinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde şarkı söyleme imkanı tanınacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbetinde, TRT-Şeş'te konser vereceği ifade edilen Şivan Perwer'e yine sıcak mesajlar gönderdi. Günay, bu konserde Perver'e CSO'nun eşlit etmesiyle ilgili soru üzerine, "Bize gelmiş bir başvuru yok şu anda. Böyle bir başvuru gelirse, TRT böyle bir programa sponsorluk ederse biz çok istekle orkestramızı görevlendiririz" dedi.

Günay, soru üzerine İran'ın Mevlana'ya sahip çıktığı yönündeki haberleri de değerlendirdi. Mevlana'nın soyadının ve dünyada bilinen isminin Rumi olduğunu belirten Günay, şöyle dedi:

"Rumi Anadolulu demektir. Herkese öğretelim. Mevlana ya da Mevlana Celaleddin deseniz ABD'de bir kitapçıda yüzünüzüne bakarlar. Ama Rumi dediğinizde dünyanın dört tarafında bilirler. Rumi, Roma toprağı, Anadolu'yu kastetmektir. Mevlana'nın evrensel ismi Rumi'dir. Bunu geçen yıl Şeb-i Arus'ta anlatmıştım. Demek ki bir kez de dönüp İranlılar'a tercüme edeceğiz herhalde."

Güna, Afganistan'da doğun Mevlana'nın babasıyla birlikte İran'dan geçip Anadolu'ya yerleştiğini de belirterek, "Mezarı Anadolu'da. Anadolu'ya bir delikanlı olarak gelmiş. Bütün öğrenimi, bilgisi, tefekkürü Anadolu'dur" dedi.

Günay, dizi setlerinde çalışanların koşullarının iyileştirilmesi amacıyla, Kültür Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, RTÜK, SGK gibi ilgili kurumlardan oluşan komisyonun mart ayı başında toplanacağını da açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de, dizi, film sektöründekilerin çok zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, "Bu nedenle sağlıkları dahi bozuluyor, ücretler sıkıntı konusu oluyor. Çalışma koşullarının daha sağlıklı olmasını arzu ederim. Ama bana bu konuda şu ana kadar somut bir başvuru yapılmadı. Olsa müfettiş gönderir incelettiririm, gereken yapılır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :