SİVAS'A MACARİSTAN ÇIKARTMASI

SİVAS'A MACARİSTAN ÇIKARTMASI

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu başkanlığındaki bir heyet Sivas'da incelemelerde bulundu.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda Vali Vekili Necmi Akman ve beraberindekiler tarafından karşılanan Macaristan heyetinde Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss,
 

 
 Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Janos Weiss Livia Nyary Akcal hazır bulundu. Macar heyeti ilk olarak Sivas Valiliği makamında Vali Vekili Necmi Akman ve Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi'yi, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'u Başkanlık makamında, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı Başkanlık makamında ziyaret edildi.
 
Sonrasında Sivas Organize Sanayi Bölgesinde, Fimar Holding bünyesindeki Sivas Fimar Mermer Fabrika Müdürü Levent Gencer'i, Nıtrocare Medikal Hasta Yatakları ve Sedye Fabrika Genel Müdürü Göksel
 
Aras'ı, Meda Tekstil Gömlek Fabrikası Sahibi Adem Göler'i ve Zaracom Lenses Anadolu Tıp Teknolojileri Fabrikası Genel Müdürü A.Alper Kılınç ile üretim tesisleri hayranlık içerisinde gezildi.
 
 
Vali Vekili Necmi Akman Sivas'ın sanayi, ticaret, turizm, kültür, sanat ve tarihi ile ilgili bilgi verdi. Macaristan Türkiye arasındaki ekonomik, sanatsal, ticari, ve kültürel ilişkileri yukarıya taşımanın
 
 önemine vurgu yaptı. Başkonsolos'da ilk defa Sivas'a geldiğini ancak bunun ilk olmamasını arzuladığının altını çizdi. Valilik binasının estetik, mimari ve dekorasyonunun güzelliğini ve hayranlığını ifade ederek, Prof.Dr.Hovari Janos'un kaleme aldığı '' Tekirdağ Tarihinin Macar Yazarı Kelemen Mikes '' kitabını hediye etti.
 
MACARİSTAN'DAN SİVAS'A ATIK SU ARITMA KONUSUNDA STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİFİ
 
Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'un Başkanlık makamında heyeti kabulünde; Başkonsolos Sivas'da bulunmasının gerekçesini '' Orta Anadolu gelişiyor. Çok kısa bir süre önce Kayseri'yi, Konya'yı ziyaret ettim. Girişimci, dinamik, zeki ve akıllı yatırımcı tüccarlarını gördüm. Bugün burada da Sivas'lı sanayici ve işadamlarını Macaristan'a yatırım yapmaya davet ediyorum. Macaristan yüksek okuma oranı ile,nitelikli işgücünü rahat bulmak açısından çok cazip. Ayrıca Macaristan'a üreteceğiniz ürünler zaten AB menşeili ürün olacak. Ve Macaristan Avrupa'nın tam ortasındadır. Avrupa'nın her yanına ulaşım çok kolay ve rahattır. Ayrıca Macaristan'da yüksek teknolojik Biyo arıtma teknolojisine sahibiz. Sivas şehrinde toplu olarak kullanılan alanlarda bu teknolojiyi Türk ve Macar mühendisleri sistematik ve koordineli bir yöntemle birlikte değerlendirebilirler. Bir çok alanda etkinliğimizi artırarak birlikte hareket etme kültürümüzü de geliştirmiş olacağız.
 
 Atık su arıtması hususunda stratejik ortaklığa hazırız.Bu imkanları gelin hep birlikte değerlendirelim.Hepimiz Atilla'nın torunlarıyız'' dedi.
 
Başkan Vekilide Türkiye ve Macaristan arasındaki kadim tarihi geçmişimizden gelen ortak bağlarımız var.Bu ilişkileri daha da geliştirmek için her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bizler de şehrin yöneticileri olarak
 
Macaristan'dan gelecek teknik heyeti ön çalışma yapmak üzere bekliyoruz. Başkonsolos Beyin atletik yapısı ve cesur görüntüsü de bir Macar olduğunu göstermektedir. Bir çok ortak bağımız var. Ortak iş yapmaya hazırız dedi.
 
TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'da Sivas'ın talep edeceği teknik ihtiyaç ve donanım konusunda Macaristan'da edindiğimiz her türlü tecrübe aktarımı, bilgi ve desteği vermeye hazırız, ticari ve ekonomik alanlarda belirleyici ortak reflekslere ve ortak akıla sahip etkin ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz,  dedi.
 
Görüşme sonrasında Başkonsolos Gabor Kiss ve TÜMÜŞAD Başkanı Osman Şahbaz'a Demirok birer plaket takdim etti.
 
Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım'ı Başkanlık makamındaki ziyaretinde, Başkonsolos; kendisinin de bir uluslararası bir firmanın üst düzey yöneticisi ve ekonomist olduğunu,iş alemine uzak olmadığını Sivas'lı sanayici ve işadamlarını Macaristan'da görmekten büyük mutluluk duyacağını, Macaristan'daki yeni uygulamalarda yabancı yatırımcılara bir çok imkan ve kolaylık sağlandığına dikkat çekti.
 
Osman Şahbaz'da Macaristan'da uluslar arası bir çok firmanın bulunduğunu. Kendisinin de bir Türk yatırımcısı olarak elde etmiş olduğu bir çok imkanı detayları ile anlattı. Bu imkanlardan Sivas'lı işadamlarınında faydalanmasından duyacağı mutluluğu ifade etti. Özellikle 23- 24 Ocak 2013 tarihinde Budapeşte'de gerçekleştirilecek Macaristan Türkiye arasındaki Karma Ekonomik Kurul ( KEK ) toplantısına
 
işadamlarımızı katılmasının çok faydalı olacağını ifade ederek davet etti.
 
Görüşmelerin sonunda Başkan Yıldırım Başkonsolosa Ticaret ve Sanayi Odasının plaketini takdim etti.
 
Resmi temaslar sonrasındaki fabrika ziyaretleri Macar heyetini ziyadesi ile hayran bırakarak, Sivas'da böyle ileri teknolojinin, inovatif ürünlerin, uluslar arası pazarlara sunuluyor olmasını takdir ile karşıladılar.
 
Akabinde Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde yatmakta olan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'i odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip, bir an evvel sağlığına kavuşmasını dilediler.
 
Heyet Sivas'dan Kayseri'ye kara yolu ile geçip, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yard.Doç.Dr.H.Mustafa Palancıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Macaristan ve Kayseri arasında yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirdi. Gece geç saatlerde Kayseri'den uçak ile İstanbul'a döndü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.