Sivas'ın Yenilmezlik Serisi Bitti

Sivas'ın Yenilmezlik Serisi Bitti

Belediyespor'a 2-1 yenilerek şampiyonluk yolunda yara alan Sivasspor, ligde iç sahada tam 370 gün sonra yenildi.

Ligde sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2-1 yenilerek şampiyonluk yolunda yara alan Sivasspor, ligde iç sahada tam 370 gün sonra yenildi.

Ligde sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008'de Galatasaray'a 5-3 yenilen ve bu yenilginin ardından bugüne dek geçen 370 günde ligde evinde yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, iç sahadaki 15 maçlık yenilmezlik serisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında sürdüremedi.

Geçen sezonki Galatasaray yenilgisinin ardından bu sezon sahasında Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Trabzonspor'u yenip, Kayserispor, Ankaraspor ve Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2-1 yenilerek, sahasındaki 15 maçlık yenilmezlik serisini noktaladı.

Ligde 15. haftadan itibaren liderlik koltuğunu elinde bulunduran Sivasspor, bu yenilgiyle liderlik koltuğunu da 16 hafta aradan sonra zirve yarışındaki rakibi Beşiktaş'a kaptırdı. Zirve yarışındaki rakipleri Beşiktaş ve Trabzonspor'un 3'er puanla kapattığı haftayı puansız geçen Sivasspor, şampiyonluk ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda yara aldı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Sivassporlu futbolcular ve taraftarlar büyük üzüntü yaşarlarken, ligde kalma yolunda önemli bir galibiyet elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin futbolcuları ise büyük bir sevinç yaşadılar. Bu sırada Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Marcin Kus arasında gerginlik yaşandı. Mehmet ve Marcin Kus arasındaki gerginliğe her iki takımın kimi oyuncuları da dahil oldu. Saha içindeki gerginlik, teknik heyetlerin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Sivassporlu futbolcular ve teknik heyet, daha sonra taraftarlarının alkışları arasında soyunma odasına girdiler.

Etiketler :