Sivas'ta bir hastanın karın boşluğundan yaklaşık 5 kilogramlık kist çıkarıldı

Sivas'ta bir hastanın karın boşluğundan yaklaşık 5 kilogramlık kist çıkarıldı

Sivas'ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karın boşluğunda tespit edilen yaklaşık 5 kilogramlık kist, operasyonla...

SİVAS (AA) - Sivas'ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karın boşluğunda tespit edilen yaklaşık 5 kilogramlık kist, operasyonla alındı.

Medicana Sivas Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, 20 yaşındaki Esma Hatun Öcalan, karın ağrısı, mide bulantısı ve sindirim sistemi şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Karnında küçük bir kitle tespit edilen Öcalan'ın tedavisine kendi isteği üzerine ara verildi. İlerleyen günlerde ağrıları artan ve yeniden hastaneye başvuran Öcalan'ın karnındaki kitlenin karpuz büyüklüğüne ulaştığı tespit edildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Levent Kandemir ve Op. Dr. Gültekin Koçun, yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyonla kitleyi çıkarmayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kandemir, hastanın açık ameliyat yapılması halinde ileride çocuk sahibi olamama ihtimali bulunduğunu belirterek, bu nedenle zor da olsa kapalı ameliyatı tercih ettiklerini anlattı.

Ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın sağlığına kavuştuğunu aktaran Kandemir, "Kapalı ameliyatın daha çok avantajları var. Hasta bir günde iyileşip gidebiliyor." ifadelerini kullandı.

- "Kitle karpuz büyüklüğünde"

Koçun ise Öcalan'dan çıkarttıkları kitlenin karpuz büyüklüğünde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kitlenin büyüklüğü 20 santimetre. Bir küre gibi, benzetmek gerekirse 4-5 kiloluk karpuz büyüklüğünde. Hastanın bütün konforunu bozuyor, mide, bağırsak hareketlerini azaltıyordu. Hastamızda çok büyük rahatlama olacak, ilk günden de bu rahatlamayı bize ifade etti. İnşallah bundan sonra böyle bir şikayeti olmayacak."

Kızı sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten anne Zeliha Öcalan ise ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum