Sivas'ta gönüllü kadınlar depremzedeler için mahalle fırınlarında ekmek pişiriyor

Sivas'ta gönüllü kadınlar depremzedeler için mahalle fırınlarında ekmek pişiriyor

Sivas'ın Hafik ilçesinde gönüllü kadınlar, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde mağdur olan vatandaşlar için mahalle fırınlarında ekmek yapıyor.

SİVAS (AA) - Sivas'ın Hafik ilçesinde gönüllü kadınlar, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde mağdur olan vatandaşlar için mahalle fırınlarında ekmek yapıyor.

Hafik Belediyesinin muhtarlarla iş birliği yaparak başlattığı ve anonsla duyurduğu kampanyaya vatandaşlar un ve odun desteği verdi. Kadınlar da mahallelerdeki köy fırınlarında depremzedeler için ekmek pişirmeye başladı.

Gönüllü kadınlardan Dürdane Güven, AA muhabirine, deprem bölgelerine gönderilmek üzere ekmek pişirdiklerini belirterek, "Gönüllerimiz onlarla beraber. Hepimiz gönüllü olarak mahalle fırınlarımızda ekmek yapıyoruz. İnşallah tez günde Allah’ım yardım eder onlara. Biz de elimizden geldiğince depremzedelere yardım edeceğiz inşallah." dedi.

Depremzedeler için imece usulü çalıştıklarını dile getiren Mevlüde Kayış ise "Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Hafikli kadınlar olarak bir araya geldik. Kimimiz odun getirdi, kimimiz un. El birliğiyle ekmek yapıp göndermeye çalışıyoruz. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Kudret Çaldıran da kalplerinin deprem mağduru vatandaşlar ile birlikte attığını kaydederek, "Fırınlarda depremzedelere ekmek yapıyoruz. Onlara yardımcı olmak bize gurur veriyor. Allah herkesin hayrını kabul etsin, kardeşlerimize yardımcı olsun. Kurban olduğum Allah’ım bu soğuktan onları korusun." ifadelerini kullandı.

Mahalle fırınlarında yapılan ekmekler belirli aralıklarla deprem bölgelerine gönderilecek.

Öte yandan, ilçede toplanan yardım malzemeleri de 2 kamyona yüklenip depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.