Sivas'ta ihtiyaç sahibi çocuklara yardım amacıyla "Kumbaranda İyilik Biriktir" projesi hayata geçirildi

Sivas'ta ihtiyaç sahibi çocuklara yardım amacıyla "Kumbaranda İyilik Biriktir" projesi hayata geçirildi

Sivas Belediyesi ve Bir Elde Sen Uzat Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım kampanyası başlattı.Belediyeden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Bir Elde Sen Uzat Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bir El De Sen Uzat Derneği işbirliğinde başlatılan proje kapsamında, öncelikle şehirdeki okullara kumbaralar dağıtılacak. Öğrencilerin yardımlarıyla dolacak olan bu kumbaralar, ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanacak.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Kumbaranda İyilik Biriktir" projesinin ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldüreceğini söyledi.

Devletin ve yerel yönetimlerin sosyal devletin gereği çalışmaları yapmakta olduğuna değinen Bilgin, sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle çocukların da bu çalışmalara dahil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Projenin çocuklara değerler eğitimi noktasında yardımlaşmayı, iyilik yapmayı ve dünyayı tanıması açısından katkı sağlayacağına işaret eden Bilgin, okulların açılmasıyla projeyi il geneline yayacaklarını bildirdi.

Bilgin, şunları kaydetti:

"Eğitim ve öğretim ayağı, kitabi bilgiler ve akademik eğitimler çocuklarımıza her şekilde ulaştırılıyor. Değerler eğitimi noktasında çocuklarımıza katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kumbaranda İyilik Biriktir projesi çocuklarımızın milli, manevi ve insani değerlere haiz nesiller olarak yetiştirilmesi noktasında önemli bir misyon oluşturacak."

Bir El De Sen Uzat Derneği Başkan Yardımcısı Nurgül Yıldız da çocuklarda yardımlaşma bilincinin oluşturulması adına önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.