Sivas'ta inanılmaz diyaloglar

Sivas'ta inanılmaz diyaloglar

Sivas-G.Saray maçı hakemlerinin kendi aralarında yaptığı değerlendirmeleri dinleyip şahit olduk.

Adem Kabayel'in haberi

4. hakem Öğretmenoğlu: “Olayları başlatan Rijkaard’dı. Suçlu o idi. Hayati Soydaş’ın oraya gelmesi yanlıştı ama Rijkaard çok fazla tepki gösterdi.”

Kulaklık bozuldu

Yardımcı hakem Eyisoy: “Maçın rutin anlarında kulaklıkla iletişimimiz normaldi fakat en kritik anlarında iletişimimiz koptu. Kulaklık bozuldu.”

Şimdi s.çt.k!

Öğretmenoğlu: “Emre Çolak’ın pozisyonu penaltıymış.” Yardımcı hakem Kaya: “S.çt.k!”

YEDİ yıldır Hürriyet gazetesinde foto muhabirliği yapıyorum. İşim gereği yüzlerce maç izledim ve bir o kadar hakem, futbolcu, teknik direktör, saha görevlisi diyaloglarına şahit oldum. Ama inanın böylesini ne gördüm ne de duydum. Önceki akşam ve dün sabah Sivas’ta kulak misafiri olduğum diyaloglar gerçekten inanılmazdı.

Sivasspor-Galatasaray maçının hakemleri Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Selçuk Kaya ve dördüncü hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun arasında geçen konuşmalar eminim sizin de çok ilginizi çekecek...

Tarih 15 Ağustos Pazar. Saat 23.00. Yer Sivas Sultan Otel...

Görevli olarak gittiğim Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası Sultan Otel’in lobisine girdiğimde, sol köşedeki koltuklarda Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Selçuk Kaya ve Mustafa Öğretmenoğlu’nun oturduğunu gördüm. Önlerindeki dizüstü bilgisayarlardan az önce yönettikleri karşılaşmanın önemli pozisyonlarını izliyorlardı. Bir yandan da kendi aralarında maçın kritiğini yapıyorlardı. Konuşmaları ilgimi çekti, hemen kapıya yakın koltuğa geçip oturdum.

Frank Rijkaard yakasına yapıştı

Dördüncü hakem Öğretmenoğlu, hakem Abitoğlu’na, maçın ilk yarısında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile Sivasspor Hayati Soydaş arasında yaşanan gerginlikle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Olayları kenarda başlatan Frank Rijkaard’dı. Bence suçlu o idi. Tamam, Hayati Soydaş’ın oraya kadar gelmesi yanlıştı ama Rijkaard gereğinden fazla tepki gösterdi. Yakasına yapıştı bir anda. Bence Rijkaard’ı atmalıydık.”

Öğretmenoğlu devam etti:

“Nezihi hoca da (Boloğlu) maç boyunca çok fazla itiraz etti. Kale arkasındaki top toplayıcıların topu oyuna geç soktuğundan şikayet edip durdu.”

İletişimimiz koptu

Dördüncü hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun ardından, karşılaşmanın birinci yardımcı hakemi Mustafa Emre Eyisoy bu kez söze girdi. Abitoğlu’na dönüp; “Hocam maçın rutin anlarında kulaklıkla iletişimimiz normaldi. Fakat en kritik anlarında iletişimimiz koptu. Kulaklık bozuldu. Bizi duymadınız. Federasyona bildirip o telsizi yaptırın. İleride gene sıkıntı olmasın.”

Abitoğlu bu sözlerin ardından ayağa kalkıp, otelin resepsiyonuna gitti. Oradaki görevliye bir faks numarası verip, elindeki hakem raporlarını oraya fakslamasını istedi. Bunu söylerken de uyarmayı ihmal etmedi:

“Bu evraklar benim için çok önemli. Sakın ha, birinin eline geçmesin!”

Bu işlemin tamamlanmasının ardından hakemler odalarına çıktı.

Merk beğendi ama...

Sabah kalkıp, otelden ayrılma işlemleri için lobiye indiğimde Mustafa Emre Eyisoy dışındaki üç hakemle yine karşı karşıya geldim. Hakemler maçın değerlendirmesini yapmaya devam ediyordu... Akşam Maraton programında Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını seyredip Markus Merk’in yorumunu dinleyen Mustafa Öğretmenoğlu, Mustafa Kamil Abitoğlu’na aynen şöyle dedi:

“Hocam, Merk bizim yönetimimizi beğendi fakat ilk yarıdaki Emre Çolak’ın pozisyonunun penaltı olduğunu söyledi. Penaltıymış.”

Bunu duyan Selçuk Kaya’nın ağzından şu laf döküldü:

“S.çt.k”

Abitoğlu, hem kendini hem de Kaya’yı teselli edercesine bir söz söyledi: “Halbuki maçın genelinde çok iyiydik, onu kaçırdık.”

Hürriyet

Etiketler :