Sivas'ta tribünler tıklım tıklım

Sivas'ta tribünler tıklım tıklım

Spor Toto Süper Lig'de alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor, ligde ilk 4'ün içerisinde yer almak için mücadele eden Beşiktaş'ı evinde konuk etti.

4 Eylül Stadı'nda oynanan maça, futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Kale arkası ve misafir takım tribünü biletleri 5, maraton tribünü biletleri 10, VİP tribünü biletleri ise 15 liradan satılan maçta, 4 Eylül Stadı'nın tribünleri güvenlik gerekçesiyle boş bırakılan bölüm dışında tıklım tıklım doldu.

Sivassporlu taraftarlar, kümede kalma yolunda büyük önem taşıyan bu zorlu maçta takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Havuz tarafı kale arkasının sağ bölümünde yerini alan 850 civarındaki Beşiktaşlı taraftar da takımını Sivas deplasmanında yalnız bırakmadı.

Maçı, Sivas'ın yanı sıra çevre illerden de çok sayıda futbolsever izledi. Beşiktaşlı taraftarlar, kent dışında arandıktan sonra toplu bir şekilde otobüslerle stadyuma getirildi. Bileti olmayan taraftarların, stadyum etrafında oluşturulan arama noktalarından geçişine izin verilmedi.

Maçta, çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisi görev aldı. Maçı, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından çok sayıda basın mensubu takip etti.

Sivassporlu taraftarların bir bölümü, Beşiktaş'ın Sivaslı oyuncusu İbrahim Toraman'a sevgi gösterisinde bulundu. Sivaslılar, hemşehrileri Toraman'ı tribünlere çağırarak alkışladı.

Karşılaşma öncesi Sivassporlu futbolcular, yedek kulübesinin önüne gelerek teknik heyetle birlikte galibiyet yemini etti.

Maçı, Sivas Valisi Ali Kolat, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, daire müdürleri ve iki kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi.

Maç öncesi teknik direktörler Rıza Çalımbay ve Tayfur Havutçu birbirlerine başarılar diledi.

-FERRARİ ISINIRKEN SAKATLANINCA, SİVOK İLK ONBİRDE SAHAYA ÇIKTI-

Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu'nun ilk onbirde şans verdiği Matteo Ferrari, maçın başlamasına yaklaşık 10 dakika kala, sahada ısınırken sakatlanınca, kadroda zorunlu olarak değişiklik yapıldı.

Ferrari'nin yerine ilk onbire alınan Tomas Sivok, kısa sürede ısınarak maçta savunmada İbrahim Toraman'ın yanında görev yaptı.

-BEŞİKTAŞ'TA ÖNEMLİ EKSİKLER-

Maçın başlamasına az bir süre kala Ferrari'nin sakatlanmasıyla sarsılan Beşiktaş, Sivasspor karşısına tedavisi süren Guti ile sarı kart cezalıları Necip ve kaleci Rüştü'den yoksun bir kadroyla çıktı. Siyah-beyazlılarda Alman oyuncu Hilbert ile Ersan ve bazı genç oyuncular da Sivas'a getirilmedi.

Beşiktaş'ta uzun bir süre sonra maç kadrosunda yer alan Nihat Kahveci, yedek soyundu. Bernd Schuster'in görevinden ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutçu, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle, geçen hafta galip ayrıldıkları Kayserispor maçının kadrosunda zorunlu değişiklikler yaptı.

Kart cezalısı Necip'in yerine orta alanda Mehmet Aurelio'ya görev veren Havutçu, cezalı Rüştü'nün yerine de genç kaleci Cenk Gönen'e şans verdi. Guti'nin yerine de Manuel Fernandes'i görevlendiren Havutçu, ayrıca geçen hafta şans verdiği Bobo'yu yedek soyundurarak forvette Hugo Almeida'yı oynattı.

Kayserispor maçında kadroya dahil etmediği Sivok'u maç kadrosuna alan Havutçu, Ferrari'nin maç başlamadan önce ısınırken sakatlanması üzerine de Sivok'u sahaya sürdü.

Esame listesinde ilk başta yedekler arasında kalan Sivok'un zorunlu değişiklik nedeniyle ilk onbirde sahaya çıktığı maçta, siyah-beyazlı ekipte Nihat Kahveci, Mert Nobre, Bobo, Erhan Güven, Tevfik Doğukan Pala ve kaleci Hakan Arıkan yedek soyundu.

-3 OYUNCU CEZA SINIRDA-

Siyah-beyazlı takımda, Sivasspor maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Takımlarının daha önceki maçlarında 3'er sarı karta ulaşan Ernst, İsmail ve Nobre, Sivasspor karşısında sarı kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş'ta Guti'nin yokluğunda kaptanlık pazubandını İbrahim Toraman taktı. Ev sahibi Sivasspor'da ise son haftalarda sahaya kaptan olarak çıkan Sedat Bayrak, Mehmet Yıldız'ın yedekler arasında yer alması nedeniyle Beşiktaş maçına da kaptan olarak çıktı.

Sivasspor, Beşiktaş karşısında sarı kart cezalıları Mehmet Nas ve Letonyalı stoper Deniss İvanovs'tan yoksun bir kadroyla mücadele etti.

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bu zorlu maçta Ziya Erdal, Murat Sözgelmez, Mehmet Yıldız, Cihan Yılmaz, Sandro Mendonça, Souleymane Keita ve kaleci Lubos Kamenar'ı yedek soyundurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.