Sivas'tan Belediye geçti: 0-4

Sivas'tan Belediye geçti: 0-4

11. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanda, Sivasspor'u 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanda, Sivasspor'u 4-0 mağlup etti. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadelede Belediye ilk yarıda bulduğu 4 golle farka koştu. Konuk ekibe galibiyeti getiren goller 3. dakikada Samuel Holmen, 10. dakikada Herve Tum ile 15 ve 35. dakikalarda İbrahim Akın'dan geldi.

Üst üste 3. galibiyetini alan Belediye puanını 19'a yükseltirken, 6. mağlubiyetini alan Sivasspor 7 puanda kaldı. Ligde bu sezon tek galibiyetini ilk hafta Galatasaray karşısında 2-1'lik skorla alan ve bu maçın ardından ligde galibiyet sevinci yaşayamayan Sivasspor, bu maçta da sahadan yenik ayrılarak galibiyet hasretini noktalamayamadı. Sivasspor'un ligdeki galibiyet hasreti 10 maça çıktı. Rıza Çalımbay yönetiminde ligdeki ilk sınavını geçen hafta Beşiktaş karşısında veren ve siyah-beyazlı ekibe 2-1 yenilen Sivasspor, bu karşılaşmadan da 4-0 mağlup ayrılarak Çalımbay yönetiminde ligde 2. yenilgisini aldı.

KAMANAN FORMASINA KAVUŞTU...

Sivasspor'a transfer olmadan önce başka bir takıma imza attığı için 4,5 ay hak mahrumiyeti cezası alan Fransız golcü Yannick Kamanan, cezasının sona ermesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla uzun bir aradan sonra formasına kavuştu. İlk onbirde sahaya çıkan Kamanan, Mehmet Yıldız ile birlikte forvette görev yaptı.

Maç öncesi Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ve yardımcıları, futbolcularla saha kenarında bir araya gelerek galibiyet yemini etti. İstanbul ekibi sahaya Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ''Organ bağışı can kurtarır'' yazılı pankartla çıktı.

Sivasspor takımı, 4 Eylül Stadı'nda oynadığı maçlarda sürekli kullandığı yedek kulübesini bu kez rakiptakıma verdi.

İlk 15 dakikada 3 gol bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibinin skor dezavantajı nedeniyle demoralize olması üzerine rahat bir futbol sergiledi. 36. dakikada bir gol daha bulan İstanbul ekibi, soyunma odasına 4-0 önde girdi.

İlk 15 dakikada kalesinde arka arkaya 3 gol gören ve uzun süre bu gollerin şokunu üzerinden atamayan Sivasspor ise rakip kaleye gitmekte zorlandı. Taraftarından tepki gören ve net gol pozisyonu yaratmakta da güçlük çeken Sivasspor, son bölümlerde rakibinin bir golüne daha engel olamayınca soyunma odasına 4-0 geride girdi. Sivassporlu bazı taraftarlar, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından futbolcular ve yönetime tepki gösterdi.

İlk yarısı 4-0 İstanbul ekibinin üstünlüğü ile sona eren maçın ikinci yarısı, orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Sivasspor pozisyon üretmekte zorlanırken, İstanbul ekibi özellikle maçın son anlarında çok sayıda net fırsat yakaladı. Sivassporlu taraftarlar, İstanbul ekibinin geliştirdiği güzel ataklara alkışlar ve ''oley'' tezahüratlarıyla karşılık verdi. Taraftarlar, sergilenen kötü futbol nedeniyle yönetime ve futbolculara tepki gösterdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golü geldi. Orta alandan savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Tevfik, ayağının ucuyla dokunarak meşin yuvarlağı Holmen'e gönderdi. Holmen, sol çapraz pozisyonda olmasına rağmen plase bir vuruşla topu kaleci Akın'ın solundan filelerle buluşturdu: 0-1
10. dakikada hızlı gelişen
İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında sol kanatta rakibinden şık bir hareketle sıyrılan İbrahim Akın, topu savunmanın arkasına gönderdi. Topa doğru hareketlenen Tum, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2
15. dakikada defansın geri pasında Akın'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu kontrol eden Holmen, meşin yuvarlağı, ceza alanına doğru hareketlenen
İbrahim Akın'a gönderdi. Bu pozisyonda kaleci Akın'ın kaleye geçmediğini gören İbrahim Akın, topu boş kaleye göndererek takımının 3. golünü kaydetti: 0-3
18. dakikada İvanovs'un sağ çapraz pozisyonda vuruşunda ön direkteki Cihan topu kornere gönderdi.
26. dakikada Ceyhun'un ceza alanı dışından yerden kullandığı serbest atışta, kaleci Oğuzhan'dan dönen topu Keita tamamlamak istedi. Bu pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu faul kararı verdi.
36. dakikada İstanbul ekibi farkı 4'e çıkardı. Sağ kanattan Cihan'ın kale alanına gönderdiği topa hareketlenen İbrahim Akın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek kendisinin 2'nci, takımının 4'üncü golünü kaydetti: 0-4
44. dakikada Kamanan'ın sol kanattan yaptığı ortada, ceza alanı içerisindeki Sedat Yeşilkaya'nın kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
45. dakikada Ceyhun'un sağ kanattan kullandığı serbest atışta, Mehmet Yıldız'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.
Maçın ilk yarısı İstanbul ekibinin 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
69. dakikada gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında, Gökhan'ın ceza alanının sol çaprazından yaptığı vuruşta kaleye paralel giden topa hiçbir oyuncu dokunamadı.
74. dakikada kaleci Akın ile bir anda karşı karşıya kalan İbrahim Akın'ın yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Akın'dan döndü. Dönen topu önünde bulan İbrahim Akın'ın ortasında, savunma meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı.
75. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa rakibi Ziya ile birlikte hareketlenen İbrahim Akın, karşı karşıya kaldığı kaleci Akın'ı çalımlayarak topu boş kaleye göndermek istedi. Yere kapanarak topu kontrol eden kaleci Akın, tehlikeyi önledi.
81. dakikada Efe'nin pasıyla kaleci Akın ile karşı karşıya kalan Tevfik'in vuruşunda, Akın yatarak topu kontrol etti.
83. dakikada İbrahim Akın'ın ara pasına hareketlenen Efe'nin vuruşunda top yan direğe çarparak oyun alanına döndü.
84. dakikada çalımlarla ceza alanına giren İbrahim Akın'ın sol çapraz pozisyonda vuruşunda, öne doğru açılarak İbrahim'in vuruş açısını daraltan kaleci Akın topu kontrol etti.
87. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, top üst direğe çarparak auta çıktı.
88. dakikada Erman'ın sert vuruşunda, kaleci Oğuzhan topu uçarak kornere çeldi.
Maç 4-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.
 

Etiketler :