Siviller sivil mahkemede yargılanacak

Siviller sivil mahkemede yargılanacak

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, anayasa değişikliklerine "evet" denmesi halinde Türkiye'nin daha çağdaş ve demokratik bir konuma gelerek, millî iradenin önündeki engellerin kalkacağını söyledi.

Referandum öncesi halka neden "evet" denmesi gerektiğini anlatmak için dolaşan Hasgür, çalışmasına Balçova ilçesindeki aile ziyaretleriyle devam etti. Orucu Onur Mahallesi'nde Mert ailesinin sofrasında açan Hasgür, yemekten sonra aile fertleriyle sohbet etti.

1982 Anayasası'nda ilk önemli değişiklik çalışmalarının sürdürüldüğüne dikkat çeken Hasgür, "82 Anayasası artık vatandaşlarımızın taleplerini karşılayamamaktadır. Hazırladığımız anayasa değişikliğik paketinde memurlara toplu sözleşme hakkı veren, özürlüler, çocuklar, şehitler, malul ve gazilere pozitif ayrımcılığı savunan ve yargının daha demokratik olmasını sağlayacak maddeler var. Askerî yargıyla ilgili düzenlemeler de bunlar arasında yer alıyor. Sivil kişi, ancak sivil mahkemelerde yargılanacak. Asker kişi de sadece askerî konu ve suçların içerdiği durumlarda askerî mahkemede yargılanacak. Sivil ve asker kişilerin birlikte yer aldığı konu ve suçlarda, yine sivil mahkemeler devreye girecek. Savaş gibi olağanüstü durumlar dışında siviller, hiçbir koşulda askerî mahkemede yargılanamayacak. Anayasa değişikliğiyle milletimizin hakları daha ileri taşınarak daha demokratik yaşamın önü açılmıştır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :