'Sivilleri giyip Cumhuriyet mitingine katılın'

'Sivilleri giyip Cumhuriyet mitingine katılın'

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait yeni bir ses kaydı daha internete düştü.

Mukaddes Eruygur, eşinin gözaltına alınmasına sessiz kalan TSK'yı eleştirirken, Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı'yken askerlerine 'Sivilleri giyip Cumhuriyet mitingine katılın' emri verdiğini söylüyor.

GATA doktoru Tabip Albay Nusret Demircan'la eşi emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yeniden tutuklanmaması için görüşme yaptığı ortaya çıkan Mukaddes Eruygur'un yeni bir ses kaydı daha internete düştü. Mukaddes Eruygur, ses kaydında emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı'yken askerlere Cumhuriyet Mitingi'ne katılmaları için emir verdiğini söylüyor.

TSK VE BAŞBUĞ'A AĞIR ELEŞTİRİLER

Mukaddes Eruygur, ortam dinlemesiyle elde edildiği tahmin edilen ses kaydında, Cumhuriyet mitingleri, eşinin Sıhhıye Orduevi'nde gözaltına alınışı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve TSK ile ilgili sert eleştirilerde bulunuyor. İşte Mukaddes Eruygur'un açıklamaları:

ORDU BİZE SAHİP ÇIKMADI

“Yani bu Cumhuriyet tarihinde ilk. Genelkurmay susuyor. Nasıl kabulleniyor? Nasıl bu orduyu yıpratmaya izin veriyor? Müsaade etmiş arayın demiş. Götürün yani. Diyemem yani ordunun haberi var. Yani ben Yaşar'ı Ahmet'i karıştırmıyorum. Biz Şener ile birlikte Sıhhiye Orduevindeydik. Sıhhıye Orduevi'nden aldılar Şener'i. Ne bir haer, ne bir telefon, ne bir mesaj... Onların yapamadığını yaptı benim kocam. Ama bir insan ordu personelini korumaz mı? Çok üzgünüm. Niye üzgünüm biliyor musunuz? Ordunun sahip çıkmadığına üzülüyorum. Başka bir kelime bulamıyorum.”

KIVRIKOĞLU: YAŞAR PAŞA AYIP EDİYOR

“Kıvrıkoğlu (Hüseyin, eski Genelkurmay Başkanı) da geldi. O ilk başta geldi hatta. Dedi ki "Şey işte ben işte şimdi ben bir şey demek istemiyorum artık. Ama bu Yaşar Paşa da çok ayıp ediyor" diyor. Bir Orgeneraline niye müsaade ediyorsun ya! Niçin müsaade ediyorsun. Davetiye gönderttir yani bir ağırlığın yok mus sen nesin? Ankara'dan beni bir kişi bile aramadı. Yani ne eş, ne görev, yani biz şey gibi böyle silkelendik. Bu adam neye uğraşmış yazıklar olsun.”

İRTİBATI TAMER AKBAŞ PAŞA SAĞLIYORDU

“Genelkurmay da biliyor bunu, Genelkurmay'ın istihbaratı var. Jandarma'nın istihbaratı var, her şeyi var. İlk mitingde de hatta Genelkurmay Başkanı (Yaşar Büyükanıt) "sivillerinizi giyin gidin katılın" demiş. Emir vermiş.İkinci mitingde yasakladı. Dolmabahçe'den (Erdoğan-Büyükanıt görüşmesi) sonra bitti olay. İkinci mitingde yasaklandı. Bu kadar susar mı insan? Ordu bu kadar ayaklar altına mı alınır? Gece yarıları internetten bildiri yayınladı, ne oldu? Bu adamın ne yaptığını biliyor Ordu. Devamlı Orduyla irtibatlıydı zaten... Tamer Akbaş Paşa vardı, Şener'in yanında bir fiil çalıştı. O da Genelkurmay'la diyalogu kurdu. Şener gitmedi hiçbir zaman ama Tamer Akbaş Paşa Allah'ın her günü oradaydı. Devamlı destek oldu. Şener buradan telefonla ona bilgi veriyordu, o uygulatıyordu.”

İLKER PAŞA GÖZALTINI YANLIŞ ANLATTI

“Ne yapacağını şaşırdı. Adamcağız ne diyeceğini şaşırdı. "Asker, Polis nezaretinde Asker aradı" dedi. Orda yalan söyledi. Asker nezaretinde polis aradı. Polis aramadı polis nezaretinde asker bizi aradı. Bir Orgeneralin evini bir asker arayamaz. Burada da hata var. 10 tane polis geldi, iki tane biri albay biri yarbay geldi. Askeri dosyaları video kameraya çektiler, çektiler. O askeri savcı o askeri albay "siz bunlara niye bakıyorsunuz, bunlar sizi ilgilendirmez" deyip ellerinden almadı.”


Savcı mahvetmiş Şener'i

Mukaddes Eruygur, ses kaydında eşinin gözaltına alınmasını Genelkurmay'ın onaylamasını eleştiriyor: 'Ordu personelini gönderiyorsun ona görev ver. De ki; 'Askeri şeylere dokundurtma.' Eruygur konuşmasının devamında Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün evlerinde çekilen video görüntülerini istediğini anlatıyor. Eruygur şöyle konuşuyor: 'Zekeriya Öz mahvetmiş Şener'i sorguda. Savcı felaketti diyor. O kadar dedi. O Şemdinli davasındaki savcı da yurtdışına kaçmış. Bunların sonu kötü.. Bunu şimdi alacaklar ben biliyorum. Bunun suçları çok. Benim şimdiki aklım olsa "Hadi gidin, sizin işiniz yok, siz bir şey yapmıyorsunuz, niye müsaade ediyorsunuz" derdim. Madem siz karşılıklı anlaştınız, kapımızı çaldınız, açmasaydık kıracaktınız. Sen ne gönderiyorsun albayı, yarbayı?'

Etiketler :