Sivrisineğin kanadı Allah diyor

Sivrisineğin kanadı Allah diyor

"Her canlı ALLAH’ı tespih etmektedir" sözünden yola çıkan Prof.Dr. Galin Biserof Asenof ilginç bir buluşa imza attı..

Prof.Dr. Galin Biserof Asenof ilginç bir buluşa imza attı.. Bir müslüman meslekdaşının "Her canlı ALLAH’ı tespih etmektedir" sözünü laborotovar ortamında test etmeye karar vererek Kuran-ı Kerim'i araştıran Asenof aşağıdsaki ayet sebebi ile sivri sineği bu işe en uygun hayvan olabileceğini varsaymış.

Ayet şu :

“Şüphesiz Allah, bir (dişi) sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkâr edenler ise, ‘Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?’ derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz.” (Bakara Suresi, 26)

Prof.Dr. Galin Biserof Asenof'un yaptığı araştırmalara göre sivri sinekler saniyede 1000-2000 kez kanat çırpmaktalar ancak sinirler en fazla saniyede 100 sinyal yollayabiliyor. Her bir sinyalde kanat otomatik olarak 10-15 kez kanat çırpıyor.

Asenof test sırasında sivri sineğin kanat sesini önce lazerli bir mikrofon yardımı ile kaydedip ;ardındanda sesi yavaşlatarak insan kulağının algılama ve konuşma ritmine indirgemiş . Sesi dinlediğinde kulaklarına inanamamış.

Asenof'un iddiasına göre insan kulağının duyacağı seviyeye indirgenen ses kaydında sivrisinek kanatlarıyla adeta Allah'ın ismini zikrediyor..

Etiketler :