'Siyasetçiler giremez' pankartı astı

'Siyasetçiler giremez' pankartı astı

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği, boş vaatlerle seçmenleri aldatan siyasetçilere ders olsun diye dernek binasının girişine "Siyasetçiler Derneğimize Giremez" pankartı astı.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği, düzenlediği basın açıklamasıyla, her seçim öncesinde siyasetçilerin, “Beni seçin, size hizmet edeceğim” veya “Size hizmet etmek için aday oldum” söylemleri ile oy istediklerine dikkat çekerek, siyasetçilerin meclise girdikten sonra vermiş oldukları sözleri unuttuğunu, bu sebeple projesi olmayan siyasetçilere kapılarını kapattıklarını söyledi.

Kızılay İş Merkezinde bulunan dernek binası önünde dernek yönetici Muzaffer Bayram tarafından okunan açıklamada, Seçilen adayların seçim propagandalarında yer alan söylemlerin hiç birini uygulamadığına dikkat çekilerek “Seçimler bittikten sonra her defasında verilen sözler unutulmuştur.

Vekillerimiz seçmenlerine sırtını dönmüş, onlardan uzaklaşmış, hatta onları yok saymışlardır. ”Bu seçim arifesinde Siverek’te ilk kez, öncülüğünü aydın gençlerimizin yaptığı “İl hakkımızı alabilmemiz için seçimi boykot etme” fikri çerçevesinde önemli tartışmalar yaşanmaktadır.

Böyle bir ortamda geçmişteki deneyimlerimizden de ders alarak, dernek yönetim kurulumuz “Projesi Olmayan, Halkı, Muhtarları Ve STK’ları Yok Sayan Siyasetçiler Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği’ne Giremez” kararı almış bulunmaktadır.

Açıklamanın devamında, “Derneğimiz her zaman siyaset üstü olmaya gayret etmiş ve siyaset üstü olmayı da başarmıştır. Hiçbir kişiye, adaya veya partiye yönelik olumsuz bir düşüncemiz yoktur ve olamaz. Tüm parti ve adaylara aynı mesafede durmaktayız. “Bu kararın alınmasının gerekçesi seçimlerde gerek partilerin ve gerekse milletvekili adaylarının seçilmek için olmayacak veya uygulamayacakları sözleri yeniden verecekleri gerçeğidir.

Bu seçimlerde yine projesi olmayan, halkın içinde yer almayan, onları yok sayan, hiçbir STK da görev almamış, herhangi bir alanda eğitimi ve uzmanlığı olmayan adayların çokluğudur. Muhalefet partileri de içinde olmak üzere istisnasız tüm partilerin seçim dönemleri hariç Siverek’i, Siverekliyi unuttukları, yok saydıkları gerçeğidir.

Bu kararın alınmasının diğer amacı siyasette ve yönetimde halkın, STK ve Muhtarların ön plana çıkarılarak daha fazla ve daha etkili hizmetlerin istişare yoluyla alınmasının gerçekleşmesidir.” Denildi. 

Etiketler :