Siyaseti bırak mayına bak

Siyaseti bırak mayına bak

Şehit aileleri, Çukurca’da 7 askeri şehit eden mayınların TSK’ya ait olduğunun ortaya çıkmasından sonra “İkinci defa yıkıldık” dediler.

Bazı komutanların “askerlik”ten çok “siyaset” ağırlıklı konuşmalar yapmasına tepki gösteren şehit aileleri, Çukurca’da 7 askeri şehit eden mayınların TSK’ya ait olduğunun ortaya çıkmasından sonra “İkinci defa yıkıldık” dediler.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi 

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 7 askeri şehit eden mayınların TSK’ya ait olduğunun ortaya çıkması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Jandarma’nın Hantepe bölgesinde patlamanın tahkikatını olay yerine gitmeden yaptıklarının belirlenmesi de skandalın sadece mayınlarla sınırlı olmadığını ortaya koydu. Konuyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Çukurca Hantepe üs bölgesinin doğusunda intikal halindeyken, daha önceden araziye güvenlik amaçlı döşenmiş mayının patlaması sonucu askerlerin öldüğünü kaydetmesi ise şehit yakınlarını yıkan son haber oldu.

ACILI AİLE İSYANDA!

Patlamada hayatını kaybeden Piyade Er Deniz Demirci’nin Ankara Mamak’ta tek katlı bir gecekonduda yaşayan acılı babası Halil ve annesi Raziye Demirci, acı haberi askerî yetkililer yerine basından ve savcılıktan öğrendikleri için isyanda! Vakit’e konuşan acılı anne Demirci, sorumlularının cezalandırılması için dava açtıklarını ve sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirterek, “Biz ikince defa yıkıldık. Yavrumuzun acısı yüreğimize hançer gibi saplandı. Rabbimize sığınarak acımızı hafifletmeye çalışırken, mayınların komutanlar tarafından yerleştirildiğini öğrenmek, yaramızı kangrenleştirdi” dedi.

ACILI ANNE, ORG. BAŞBUĞ’A SESLENDİ

Yetkililerin kendilerine konu hakkında şimdiye kadar açıklama yapmadıklarını belirten acılı anne Demirci, “Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüşmemize rağmen, bize açıklama yapmazken, şimdi acı haberi başkalarından duymamız, onlara olan güvenimizi de sarstı. Başbuğ ile iftar yemeğinde bir araya geldiğimizde ‘Olay ile ilgileneceğim. Gerekeni yapacağım’ demişti. Ancak görünen o ki; hâlâ bir şey yapmamış. Sivil savcılık ve bizlerin hukuk mücadelesi olmasa, olay kapatılacaktı. Sayın Başbuğ, şimdi kangren olan yaramızın iyice vücudumuzu sarmasını engellemek için gereken neyse onu yapmalıdır. Çünkü dosya askerî savcılığa gitmiş ve son sözü onlar söyleyecek. Hukukta en büyük ceza neyse onunla cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

ŞEHİT BABASINDAN TSK’YA 3 SORU

Oğlunun acısını düşündükçe kahrolduğunu söyleyen ve bu yüzden konuşmakta zorlanan baba Halil Demirci ise “Ben yavrumu zor şartlar altında büyütüp orduya teslim ettim. Onlar ise emanete sahip çıkamadılar. Bunun acısını yaşamayan bilemez. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın. Biz hesap sorulsun istiyoruz. Hesap sorulana kadar da tüm kamuoyundan destek bekliyoruz. Sorumlu olanların cezalandırılmasını ve yetkililerin konu hakkında açıklama yapmalarını bekliyoruz. Her konuda konuşanların bugün sessiz kalmasını kabullenemiyoruz. Evladımı kim ve neden o mayınların üstüne sürdü? Neden gerekli tedbirler alınmadı? Olay sonrasında bölgede neden gerekli tahkikat yapılmadı? Bu sorularımıza cevap verecek yetkili arıyoruz” diye konuştu.

“VATANA İHANET İLE YARGILANSINLAR”

Emekli İstihkam Albay Durmuş Türemen ise, vahim olayda ihmali olan herkesin ‘vatana ihanet’ten yargılanması gerektiğini söyledi. Türemen, “TSK’da vatana ihanet, mesleğe ihanet ile başlar. Mesleğini iyi yapmamak, ihanet ile eşdeğerdir. Burada açıklaması mümkün olmayacak büyük bir skandal ile karşı karşıyayız. Mayın, bilgisizliği ve sorumsuzluluğu affetmez. Oraya mayını döşetenler ve sonrasında yapması gereken bilgilendirmeyi yapmayanlar, ‘vatana ihanet ile yargılanmalıdır.’ 7 fidanının hesabını kimse veremez. Siyasi konularda açıklama yapmayı alışkanlık haline getirenlerin, affedilmeyecek hata karşısında sessizliğe gömülmeleri de orduyu yıpratmaktadır” dedi.

VAKİT-

Etiketler :