Siyasilerden Baydemir'e cevap

Siyasilerden Baydemir'e cevap

Diyarbakrır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı küfürlü açıklamaya siyasiler sert tepki gösterildi.

Mecliste bütçe görüşmeleri öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Tüzmen, Baydemir'in sözlerine "Misli ile iade edilir" yanıtını verdi. Tüzmen, herkesin kendine yakışır hareketler ve tavırlar içerisinde olduğunu, milletin de bunu çok yakından gördüğünü ifade etti. Tüzmen, yönetim merkezlerini ve mevkilerini işgal eden bu tip insanların Türk siyasetine yakışan ifadeler kullanması gerektiğini dile getirerek "Millet ve kurumlar tarafından kendisine misliyle iade edilir. Herkes kendine yakışanı yapıyor. Son günlerde kendilerini zorladıklarının, milleti tahrik etmek için, kurumları tahrik etmek için çok çaba sarf ettiklerinin, olağanüstü çaba harcadıklarının artık toplum tarafından görülmesi kaçınılmazdır. Samimi açılım sürecinin kimler tarafından reddedildiği görülmektedir" diye konuştu.

-İYİMAYA'DAN 301 UYARISI-

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da "Dilin kötülüğünü kullanana kimse iyi diyemez" şeklinde tepki göstererek Baydemir'in sözlerinin Ceza Hukuku'nda karşılığı olduğunu, bunun da TCK'nın 301. maddesinde bulunduğuna dikkat çekti. İyimaya, "Cumhuriyet organlarına yapılan hakaretler ayrı bir suç oluşturur" diye konuştu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, Baydemir'in açıklamalarına ilişkin Meclis Başkanı olarak siyasi parti temsilcilerinin açıklamalarına yorum yapamayacağını söyledi. (ANKA)

- BAKAN ÇELİK: BÜTÜN MİLLETİMİZ AYIPLIYOR, KINIYOR

Devlet Bakanı Faruk Çelik kamu görevi yapan herkesin, üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Ağzından çıkan cümle neyse, kamu görevliliği çerçevesinde o cümleyi ölçüp, biçip, tartıp ona göre kullanması gerek. Eğer bu vasıflardan sıyrılmışsa bir insan, kamu görevi yapmamalı. Ben kamu görevlisiyim diyorsa, laflarını ölçüp tartmalıdır. Aksi durum kamuda güvensizliği, otoritenin bozulmasını sağlar. Kamu görevlisi olup kamu düzeninin bozulmasına hiç kimsenin neden olması kabul edilebilir bir hadise değildir. Ben ilgili belediye başkanının birebir ne dediğini doğrusu bilmiyorum. Ama medyaya yansıyan kamu görevlisine yakışmayan bazı ifadelerin kullanıldığı şeklindedir. İnanıyorum ki, bütün milletimiz bunları ayıplıyordur, kınıyordur. Bu ifadelerden sonra, alması gereken, takınması gereken, bir kamu görevlisi sorumluluğu içinde yeni ifadelerle bunları mutlaka düzeltmesi gerekiyor. Aksi takdirde göreviyle ters düşen bir davranış içerisinde demektir. Son derece yakışıksız bir durum."

SUAT KILIÇ: AYIP, ÇİRKİN VE HUKUK DIŞI

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı küfürlü sözleri, ''ayıp, çirkin ve hukuk dışı'' olarak değerlendirdi. Kılıç şunları söyledi: "'Bu üslup, Türkiye'de demokrasiye de hukuka da insan haklarına da insanlığa da insanlığın erdemine de hizmet eden bir üslup değildir. Bu üslup, ancak sahibine yakışır diye düşünüyoruz. 'Üslubu lisan aynı ile insan' demiş atalarımız. Bu üsluba daha farklı bir cevap verebilmek şu aşamada mümkün görülmüyor. Bu üslup, Anadolu insanı tarafından 72 milyon insanımız tarafından, ahlaklı, erdemli, haysiyetli bütün insanlarımız tarafından aynı ile sahibine iade edilecek bir üsluptur.''

Kılıç, Baydemir'in bu üslubunun arkasında hiç kimsenin durmayacağını da sözlerine ekledi.

MHPLİ VURAL: KİMSENİN, MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE KÜFRETME HADDİ DEĞİLDİR

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Hiç kimsenin milletimize ve devletimize küfretme haddi değildir" dedi.

Vural Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine Baydemir'in sözlerini değerlendirdi. Türkiye'de etnik kimlik siyaseti yapmak, milleti birbirine kırdırmak, kan üzerinden, terör üzerinden siyaset yapmanın bütün yönleriyle ele alınması gerektiğini ifade eden Vural, "Bu ifadeler, hedefin, amacın ne olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır. Hiç kimsenin milletimize ve devletimize küfretme haddi değildir. Bunu söyleyenlere karşı Hükümetin söyleyecek sözü yok mu acaba? Sayın Başbakan, senin söyleyeceğin sözün yok mu acaba? Niye susuyorsun? Bu sözler devletimize söylenmiş sözler ise bu sözler karşısında senin susman acaba ne anlama gelir?" dedi.

 

Etiketler :