Siyonist esirin ailesinden teklif

Siyonist esirin ailesinden teklif

Gilad Şalit'in ailesi, Gazze filosu organizatörlerine karşılıklı yardım teklif etti.

Filistinli Hamas grubunun elinde esir olan İsrail askeri Gilad Şalit'in ailesi, bugün Gazze kıyılarına ulaşması bekleyen insani yardım filosunun organizatörlerinden yardım istedi. İsrail ordu radyosunda yer alan habere göre Şalit'in ailesinin, oğullarına yazdıkları bir mektubu ve hazırladıkları gıda paketini kendisine ulaştırmaları halinde filonun Gazze kıyılarına demirlemesine destek vereceklerini bildirdi. Söz konusu teklifin ise ailenin avukatı Nick Kaufman tarafından "Özgür Gazze" adlı kuruluşa iletildiği kaydedildi.

Ancak söz konusu teklif, file organizatörleri tarafından kabul edilmedi. Organizatörlerin, Gilad'ın babası Noam tarafından yapılan teklife olumsuz yanıt verdiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail, gemilerin Gazze'ye ulaşmasını engellemeye kararlı olduğunu; ancak getirilen yardım malzemelerinin Birleşmiş Milletler tarafından Gazze'ye götürülmesine izin verilebileceğini duyurdu. İsrail hükümeti, filoyla ilgili gelişmelerle ilgilenmek üzere 7 bakandan oluşan bir forum kurdu. Forumdan bugün yapılan açıklamada ise gemilerin İsrail kıyılarına 20 milden (32 kilometre) fazla yaklaşmasına izin verilmeyeceği vurgulandı. İsrail hükümeti ayrıca güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra getirilen yardım malzemelerinin BM tarafından Gazze'ye sokulmasına izin verebileceğini açıkladı.

İsrailli 7 bakan, gemilerin zor durumda kalınması halinde Ashdod limanına yönlendirilebileceğini belirtirken, bu durumda ise gemideki eylemcilerin tutuklanacaklarını ve ülkelerine gönderileceklerini dile getirdiler.

Öte yandan bakanların, yaşanacak olayların daha doğru bir şekilde yansıtılması için yabancı basın mensuplarının bir İsrail gemisiyle operasyonu izlemelerine izin verilmesine karar verdikleri aktarıldı.

Etiketler :