Siyonist gemilerden ilk taciz

Siyonist gemilerden ilk taciz

İsrail savaş filosuna ait 2 savaş gemisi, İHH yardım filosunun yakınlarına gelerek tacizde bulundu.

İsrail savaş filosuna ait 2 savaş gemisi, İHH yardım filosunun yakınlarına gelerek tacizde bulundu. Savaş gemileri filoya ait gemileri telsizle arayarak sorular soruyor ve geri dönmeleri için tehdit ediyorlar.

GEMİDEN CANLI YAYIN İÇİN: http://www.livestream.com/insaniyardim

*Gemide bulunanlara can yelekleri dağıltılırken, gemi ise hız kesmeden Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor.

*İki savaş helikopterinin de gemilerin üzerinde uçtuğu bildirildi...

*İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, insani yardım gemilerine her ne şekilde olursa olsun izin vermeyeceklerini açıkladı.

*Uydu yayın sinyallerini karıştırmakta kullanılan cihazları devreye sokan İsrail gemi iletişimini sona erdirmek istiyor. Gemiden yayın zaman zaman kesiliyor. Gemiye telsiz ile ulaşan İsrailliler yardım filosundan rota değiştirmesini istediler. Taciz sürüyor.

 

*Geminin her tarafında görevliler nöbet tutmaya başladı.

 

* 6 gemi güvenlik nedeniyle bir arada. ''Mavi Marmara'' gemisi Gazze'ye doğru en önde yol almaya devam ediyor. İsrail askeri gemileri filoyu izlemeye devam ediyor...

 

* Ankara ve İstanbul'da protesto gösterileri başladı. Terör devleti İsrail Elçiliği ve konsolosluğu önünde sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar eylem yapıyor. Eylemci grup adına yapılan açıklamalarda yardım Gazze'ye ulaşana kadar protestolarına devam edeceklerini söylediler. Elçilik ve konsolosluk önünde nöbet tutacaklarını vurgulayan eylemciler, sonuna kadar direnceklerini açıkladılar. NATO ve BM'ye seslenen eylemciler İsrail korsanlığına karşı harekete geçmelerini talep etiler.

 

*Yardım Konvoyunu takip eden İsrail gemilerinin sayısının 4'e yükseldiği öğrenildi.


GEMİDEN CANLI YAYIN İÇİN: http://www.livestream.com/insaniyardim


 

İSRAİL'DEN AÇIK TEHDİT

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ofir Gendelman El-Cezire kanalına yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Özgürlük Filosu’na kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. Gendelman, “Biz onlara yardımları Aşdod Limanı’na indirmelerini teklif ettik fakat kabul etmediler. Onların amacı Filistin halkına yardım değil. İsrail’e meydan okumak” dedi. Yardım kampanyasını organize edenlerin çatışma istediğini iddia eden Gendelman, “Hep birlikte göreceğiz bakalım neler olacak” şeklinde tehditler savurdu.

GEMİDEN CANLI YAYIN

http://www.livestream.com/insaniyardim

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada, İsrail savaş gemileriyle ilk kez karşı karşıya kalındığını belirterek, İsrail savaş filosuna ait 2 gemiden kendilerinin aranarak sorular yöneltildiğini, psikolojik baskı uygulandığını dile getirdi.

Yıldırım, "İsrail filosunun yarısına karşı 6 tane gemiden oluşan sivil yardım filosuyuz. İsrail'in uluslararası sularda konvoyumuzu taciz etmesi tam bir korsanlıktır" dedi.

Yıldırım, kararlı duruşlarından hiçbirşey kaybetmediklerini de vurgulayarak, İsrail tarafından yapılacak olası bir saldırının 50 ülkenin şerefini yerle bir edeceğini ifade etti.

Yıldırım, Türk kamuoyuna da çağrıda bulunarak, İsrail gemilerinin tacizlerine ve psikolojik yıldırmalarına karşı herkesin İsrail Büyükelçiliği önüne giderek protesto gösterisi yapmasını istedi.

Kıbrıs'tan Gazze'ye doğru yola çıkan Gazze'ye yardım filosu, Gazze'ye 6-7 saat mesafe yaklaştı. İki İsrail savaş gemisi uluslararası kara sularda yardım filosunu takibe aldı. İsrail savaş gemileri Gazze Yardım Filosunu tacize ve gemideki uydu yayınlarını karartmaya başladı. 
İSTANBUL HAREKETLENDİ 

İlk Açıklama ÖZGÜRDER'den: FİLİSTİN DOSTLARI olarak bu gece 24.00'ten itibaren tüm duyarlı kardeşlerimizi Levent'teki Siyonist İsrail Konsolosluğu önünde toplanmaya davet ediyoruz. 
 
Gazze'ye insani yardım götüren kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım; İsrail tehditlerine karşı hep birlikte direnelim!
 
ÖZGÜR-DER

ANKARA SİYONİST ELÇİLİĞE YÜRÜYOR

Mazlumder ve İHH Temsilcilerinin çağrısı ile Ankara sokakları hareketlendi. Birçok sivil toplum temsilcisi ve duyarlı vatandaşlar İsrail Büyükelçiliğine doğru yürümeye başladılar. Saat 01:00'da büyükelçilik önünde basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılacak.

VİYANA, GENOVA VE MALMÖ'DE EYLEMLER BAŞLADI

Viyana'da İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan 2 bin kişi Özgürlük Filosu'na destek vererek İsrail'in filoya yönelik tehditlerini protesto etti. İtalya'nın Genova limanında da göstericiler Filistin bayrağıyla donattıkları teknelerle ve pankartlarla Özgürlük Filosu'na destek gösterisi yaptı. İsveç'in Malmö kentinde de Özgürlük Filosu'na destek amacıyla büyük bir çadır kuruldu. Çadırda toplanan yüzlerce gösterici Gazze'ye uygulanan haksız ambargonun sona ermesini istedi.


GEMİDEN CANLI YAYIN İÇİN: http://www.livestream.com/insaniyardim
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :