Siyonist İsrail'in yaptığına bak

Siyonist İsrail'in yaptığına bak

Siyonist İsrail, Gazze yardım filosunda yer alan Türk asıllı İsveçli parlamenter Kaplan ile İsrailli sanatçı Feiler'i ülkeye sokmadı.

İsrail, Gazze yardım filosu yolcuları arasındaki İsveç parlamentosunun Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan ile yine İsveç'te yaşayan eski İsrailli sanatçı Dror Feiler'in ülkeye girmelerine izin vermedi.

Haaretz gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Yeşiller Partisi milletvekili Kaplan ile Dror Feiler, Ben-Gurion havalimanına inişlerini takiben gözaltına alındılar. Her ikisine de ''Gazze'ye yardım götüren gemi yolcuları arasında bulunmaları nedeniyle, 10 yıl süreyle İsrail'e giriş yasağı bulunduğu'' bildirildi.

Havaalanı güvenlik görevlilerinin, ''İsrail'e girme taleplerinin kabul edilmediğini'' belirttikleri Kaplan ve Feiler'i daha sonra İçişleri Bakanlığı yetkililerine teslim ettikleri kaydedildi.

İsrail İçişleri Bakanlığı sözcülerinden Sabine Hadad ise, ''Gemi yolcuları arasındaki kimsenin İsrail'e girmesine izin verilmeyeceğini'' kaydetti. Hadad, ''Bunu biliyorlar. Gelmeden önce büyükelçilikle temas kurmaları gerekirdi'' dedi.

Kaplan ile Feiler, İsrail ordusunun uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskında gözaltına alınan yolcular arasında yer alıyorlardı.

Kaplan ve Feiler'in İsrail'de, Mavi Marmara'daki tüm İsveçli yolcular adına Tel Aviv polis idaresine İsrail ordusu ve devleti hakkında adam kaçırma, silahlı soygun, şiddet ve özgürlüğü kısıtlama isnatlarıyla suç duyurusunda bulunmaları bekleniyordu.

Feiler, İsrail güvenlik güçlerinin baskın sırasında saksafonuna el koyup geri vermediklerini, Kaplan da İsrail ordusununun yolculuk sırasında kullandığı ve İsveç devletine ait olan cep ve uydu telefonunu ile kamerasının iade edilmediğini belirtiyor.

Kaplan, İsrail'e hareketinden önce sadece suç duyurusunda bulunmak amacıyla gitmediğini, Pazartesi günü (yarın) de Alternatif Nobel olarak da adlandırılan Doğru Yaşam Ödülü'nün (Right Livelihood Award) bu yılki sahibi Physicians for Human Rights-Israel (İnsan hakları için doktorlar) kurucusu ve başkanı Dr. Ruchama Marton'la da görüşeceğini söylemişti.

Halen İsveç'te yaşayan Feiler, İsrail vatandaşlığını bırakmış olmasına rağmen, daha önce onlarca kez İsrail'e gelişine izin verilmişti. Feiler'in İsrail'e girişinin, gemi olayı sonrası ilk kez engellendiğine de işaret edildi.


-MAGUIRE DE SOKULMAMIŞTI-


Gazze filosundaki Rachel Corrie gemisinin yolcuları arasında yer alan Nobel ödüllü Mairead Magiure de, ordunun operasyonu sonrası geminin ele geçirilmesinin ardından İsrail'den sınır dışı edilmiş ve ülkeye özel izin almadan girişi yasaklanmıştı.

Ancak yasak kararına uymayarak, kadınlardan oluşan bir heyetle İsrail ve Filistin'de temaslarda bulunmak üzere 28 Eylülde Frankfurt'tan Tel Aviv'e gelen Magiure, havaalanında gözaltına alınmıştı.

İrlandalı barış eylemcisinin İsrail Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı itiraz da kabul edilmeyince, Mairead Corrigan Maguire, 5 Ekim'de sınırdışı edilmişti.

Maguire hakkında da İsrail'e 10 yıl süreyle giriş yasağı bulunuyor.

Etiketler :