Siyonist Komutandan Şok itiraf

Siyonist Komutandan Şok itiraf

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında üst düzeyde görev yapan bir komutandan İsrailli bir gazeteye tarihi itiraflar geldi.

The Independent gazetesinin haberine göre, İsrailli üst düzey bir komutan Yedhiot Ahronot gazetesine 5 ay önce Gazze savaşıyla ilgili itiraflarda bulundu ancak bu itiraflar gazetede yayınlanmadı. İtiraflarında İsrail'in son Lübnan savaşında kayıplar verdiği ve bu kayıpları Gazze'de vermemek için farklı bir strateji uyguladıklarını söyleyen İsrailli komutan, "Sebepler ve niyetler duruma göre değişir. Gazze'de normal terörle mücadele operasyonu söz konusu olmadı. Kesin bir fark vardı" dedi.

Haberdeki en çarpıcı nokta ise İsrail'in, asker kaybını önlemek için sivillerin hayat hakkını hiçe sayması. The Independent gazetesi, bu anlamda ortaya çıkan bu gelişmenin İsrail hükümeti üzerinde bağımsız bir inceleme başlatması konusunda büyük baskılar getireceği yorumunu yaptı.

Sivilleri vurmak için üzerlerinde silah olup olmamasını göz önünde bulundurmadıklarını söyleyen komutan, "Askerlerimize karşı intihar saldırısı düzenlemek isteyen birini vurmak için elinde ille de bir silah görmek zorunda değiliz. Bu kişinin bizim askerlerimizi görüp, sonra başka bir arkadaşını askerlerimize saldırması için çağırmasını bekleyemeyiz "itirafında bulunuyor.

Bir başka askerin görüşlerini aktaran The Independent gazetesi, askerin Gazze'ye yapılan saldırıda savaş kurallarını çiğneyen eylemlerin uygulandığını söyledi. İsmi açıklanmayan İsrailli asker, "Operasyonda bir teröristi tespit etmek için istihbarat bilgisini görmek ve kullanmak yerine tam tersi yapılıyor. Yani önce karşıdaki kişi vuruluyor ondan sonra kim olduğuna bakılıyor." diyor.

Gelişmeyi bazı İsrailli askerlerin de doğruladığını yazan gazete, "Her ne kadar İsrailli askerlerin çoğunluğu Goldstone Raporu'ndaki 'sivillere kasten saldırı' iddiaların doğru olmadığına inansa da bir çoğu da saldırı sırasında kuralların çok esnek olduğunu ve insanların en ufak bir hareketine ateş etme emri verildiğini söylüyor. Hiç bir sivil burada olmamalı. En küçük bir hareket sinyali ateş etmeyi gerektiriyor" ifadelerine dikkat çekti.

İsrail ordusunun son gelişmeler üzerine yorum yapmaktan kaçındığını yazan gazete, ordu yetkililerinin konu hakkında bilgi almak için yapılan başvurulara halihazırda yayınlanmış raporları göstererek cevap verdiğini belirtti.

Etiketler :