Siyonist Liberman'a Sert Kınama

Siyonist Liberman'a Sert Kınama

Dışişleri Bakanlığı: Liberman'ın sözlerini kınıyoruz, yakışıksız ve gerçek dışı.

  Dışişleri Bakanlığı Terör Devleti İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın 'Erdoğan giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor' değerlendirmesini kınadı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Liberman'ın sözlerini kınıyoruz, yakışıksız ve gerçek dışı" denildi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a atfen İsrail basınında yayınlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "haddini aşan, yakışıksız ve hiçbir gerçekle bağdaşmayan" ifadelerin şiddetle kınandığı belirtilerek, "İsrail'i bu anlamsız ve kabul edilmez yaklaşıma bir an önce son vererek aklıselim ile hareket etmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bir soruya verdiği cevapta, "İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a atfen İsrail basınında yayınlanan Sayın Başbakanımıza yönelik haddini aşan, yakışıksız ve hiçbir gerçekle bağdaşmayan ifadeleri şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Bu ifadeleri Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş bir şahsın sarf etmesi İsrail adına üzüntü vericidir" dedi. Dışişleri Sözcüsü, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin İsrail'e yönelik politikası ve söylemi bölgesel barış ve istikrarın korunmasını gözeten ilkesel bir tutum çerçevesinde şekillenmektedir. Bu bağlamda, İsrail'in bölgede güven ortamının tesis edilmesine ve kalıcı barışa gidecek yolun açılmasına hizmet etmeyen faaliyetleri tarafımızdan eleştirilmektedir ve eleştirilmeye devam edilecektir. Dolayısıyla, Sayın Başbakanımızın barışın sağlanmasının ve insan haklarının korunmasının önemine vurgu yapan ifadelerinin aşırılık olarak tanımlanması hiç bir insaf ölçüsüne sığmayan haksız ve vahim bir çarpıtma teşkil etmektedir.

Bahse konu açıklama İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın uluslararası ilişkilerin yürütülmesinde yerleşik diplomatik nezaket kurallarını hiçe saymaya dönük tutumunun devam ettiğini göstermektedir.

İsrail'i bu anlamsız ve kabul edilmez yaklaşıma bir an önce son vererek aklıselim ile hareket etmeye davet ediyoruz."

BAŞBAKAN'DAN "MUHATABIM DEĞİL" YANITI GELMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın ''Erdoğan giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor'' değerlendirmesiyle ilgili, ''Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil'' dedi.

 

Etiketler :