Siyonist proje Türkiye’de bitecek

Siyonist proje Türkiye’de bitecek

İsrail’in Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin’de uyguladığı yeni yıkım projeleriyle kendi sonunu hazırladığı açıklandı. Siyonist projenin Türkiye'den bitirileceği ifade edildi.

İsrail’iin Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin’de uyguladığı yeni yıkım ve soykırım projeleriyle kendi sonunu hazırladığı açıklandı.



İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslar arası Yaşayan Filistin sempozyumunda duygulu anlar yaşandı.



Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Sempozyumun açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Filistin Dostluk Grubu Başkanı Zeyit Aslan, İDSB Genel Sekreteri Nemci Kadıoğlu, TGTV Başkanı Necati Ceylan, Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Erol Yarar, Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf, İKT Filistin Masası Şefi Shaher Awawde, 48 Toprakları İslam Hareketi Başkanı Raid Salah ve çok sayıda davetli katıldı.



Toplantıda duygusal bir konuşma yapan 48 Toprakları İslam Hareketi Başkanı Raid Salah, “Bugün tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte Kudüs kalacak mı kalmayacak mı, İsrail İşgali Batı Şeria’yı Yahudileştirecek mi, Filistin bölgesindeki insanları aç bırakacak ambargo sürcek mi sürmeyecek mi, Filistinliler kendi topraklarından kovulacak mı bu birkaç aylık süreç içinde netleşecektir. Bu konular yaşanırken susmak Müslümanlara haramdır. İsrail’in bugünkü başkanı daha önce hükümet olduğu dönemde Kudüs’e Süleyman heykeli dikmek istemişti. Yaser Arafatla anlaşma yaparak Yahudi kilisesi inşa etmek istiyordu. Mescidi Aksa’nın İsrail egemenliğine geçmesini istiyordu. Bugün dünya domuz gribi tehlikesi gibi, İsrail’de siyanist emellerini gerçekleştirmek için insani duyguları ayaklar altına alan bir yönetimle karşı karşıyadır.” Dedi.



SİYONİST SOYKIRIM TÜRKİYEDEN BİTECEK

Siyonistlere de mesaj gönderen Raid Salah, “1,5 milyar müslüman aleminin Filistin’i unutacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz, 19. yüzyılın başında istanbulda Sultan Abdülhamit, Filistin topraklarına Avrupalıların göç etmesini isteyen Siyonist teorisyenlerinde Teodor Hertz’i huzurundan kovmuştur. Filistin topraklarının müslüman kanlarıyla alındığını bu kanlara kendisinin ihanet edemeyeceğini söylemiştir. Abdülhamit Han bu cevabı verdiğinde kendisinin tahttan indirileceğini biliyordu. Bugün normalleşme sürecini gerçekleştirmek isteyenlere niçin Abdülhamit Han olamadıklarını soruyorum. Teodor Hertz Siyonist hareketin Türkiye topraklarından başlatılacağı rüyasını görüyordu. Ben de bugün Teodor Hertz’in kara rüyası olan Siyonist hareketin Türkiye’den bitirileceğini müjdeliyorum.” Şeklinde konuştu.



Salah, Filistin sorunun çözümünün ilk adımının mültecilerin vatanlarına dönmeleri olduğunu belirterek, “Birkaç gün önce ABD mahkemelerinde Filistinli mültecilere yardım eden, ilaç veren, ekmek ve su veren, yardım kuruluşlarında çalışanlara 35 yıl hapis cezası verdiler. Biz Filistinlilere böyle yaklaşan bir Obama’ya güvenemeyiz. Ben Filistin’de doğdum, Dedem, babam Filistin’de vefat ettiler. İsrail şu anda bizi topraklarımızdan çıkarmak istiyor. Bir milyon iki yüz bin Filistinli şehit olmadıktan sonra biz bu toprakları terk etmeyiz. Bizi bu topraklardan çıkarmaları için 1 milyon 200 bin tabuta ihtiyaçları var.” Dedi.



İsrail hükümetin yeni bir kanun çıkartarak, İsrail’in Yahudi devleti olduğunu kabul etmeyenlere hapis cezası getireceğini hatırlatan Salah, Filistinlilerin hepsinin hapse atılması pahasına böyle bir şeyi kabul etmeyeceklerini vurguladı. İsrail’in 1967 savaşlarının yıldönümünü bayram ilan ettiğini, bu gün yas tutanları tehdit etiğini vurgulayan Raid Salah, “7 Haziran Ümmeti Muhammed için şereflerinin ayaklar altına alındığı, mescidi aksanın işgal edildiği bir gündür. Biz bu zilletin bir an önce üzerimizden kalkacağı, Rabahanın oğlu Bilal gibi Mescidi Aksa’da ezan okuyacak birilerinin çıkmasını bekliyoruz. İnşallah Mescidi Aksa’da ezan okuyacak Bilaller bu topraklardan çıkacaktır” şeklinde konuştu.



İSRAİL ZULÜMLERİYLE KENDİ KUYUSUNU KAZIYOR

Irak Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Haris Eddari ise, İslam dünyasındaki en köklü problemin Filistin problemi olduğuna dikkat çekerek, “Ffilistin konusu akıllarımızdan çıkmamalıdır. Siyonist İsraile buradan sesleniyor 60 yıldır işgal ettiğiniz topraklarda yaptığınız zulümlerle sonunuzu getiriyorsunuz. Mescidi Aksa bütün müminlerin kalbidir. Burada komplolar kurarak yaraları kaşımak ateşe körükle gitmektir. Bütün Filistinlilere de aralarında küçük hesapları bir taraf bırakarak bir olmalarını istiyoruz. Lütfen ulusal çıkarlarınız filistin genel çıkarlarını ümmetin çıkarlarını filistn davasına kalpten bağlıdırlar. İsrailliler kuduü aksayı kaşımaya başladıklarında iyi bilsinlerki kendi kabirleri. kazıyorlar. İsrail bu bölgede yabancı unsurdur, erinde veya sonunda atılacaktır.” Dedi.



Hamas temsilcisi Muhammed Nezzar ise, İsrail’in onca askeri gücüne karşı 2006 Temmuz savaşları ile 2009 Gazze saldırılarının Filistin halkının zaferinin yakın olduğunu gösterdiğini vurguladı. Mücadelede Filistin halkının çok büyük bedeller ödediğini bildiklerini belirten Nezzar, “Bugün terörist İsrail devleti, devletin Yahudi devleti olduğu yolunda bir kanun çıkartıyor. Bu kabul edilirse, İsraillilere Yahudi olmayanların bu topraklardan sürülmesi için zemin hazırlayacaktır.” Dedi.





İSRAİL SOYKIRIM SUÇLUSU

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Zeyid Aslan, Ortadoğu bölgesinde insanların kan ve acıyla yaşamaya devam ettiklerini belirterek, “Dünyanın önde gelen İnsan hakları kuruluşları katliamlar karşısında sessiz kalmaktadırlar. Bu katliamlara amacını aşan güç kullanımı diyorlar. Oysa İsrail’in 60 yıldır planlı olarak uyguladığı Filistinli halkının soykırımıdır. Bir an önce soykırım yapanlar yargı karşısına çıkartılmalıdır.” Şeklinde konuştu.



İslam Konferansı Teşkilatı Filistin Masası Şefi Shaher Awawde ise, İsrail’in 60 senedir Filistin topraklarında insanlık suçu ve katliam yaptığını hatırlatarak, İsrail bu barbarca suçların cezasını çekmesi lazım. Bu günlerde Filistinliler tarihin en ağır tehdidi altında yaşıyorlar. Arkeolojik kazılar bahane edilerek Mescidi Aksa yıkılmak isteniyor. Filistinlilerin evleri yıkılıyor. Şu anda Bin yüz evin yıkımı için harekete geçmiş durumdalar. Filistinlilerden basit çıkar hesaplarını bir tarafa bırakarak ortak düşmana karşı kardeşlik hukuku içinde ortak mücadele etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.



BARIŞ SÜRECİNDE İSRAİL EMELLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR



Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ise, İsrail’in katliamlarına dünyanın sessiz kaldığını, ortada büyük devletlerin de yer aldığı bir oyun oynandığını belirtti. Barış sürecinde İsrail utanç duvarını yapmaya devam etti, Mescidi aksa çevresinde kazılar devam ediyor, Biz her türlü şeyi denidik barışı denedik, Uzlaşma denedik. Ama karşı taraf yine bildiğini okuyor. Sadece yürüyüş ve konferanslarla bu sorunun üstesinden gelemeyiz. Bunun için dost ülkelerin diplomatik baskıları ve Filistin devletini bir an önce tanımaları gerekmektedir. İsrail bugün Filistin halkını göçe zorlamak için her şeyi yapıyor. Yeni Yahudi yerleşimleri kurulmaya devam ediyor. Değerli kardeşlerim Filistin halkının İsrail saldırılarını durdurmak için diplomatik desteğe ihtiyacı vardır.” açıklamasında bulundu.

Etiketler :