Siyonist Zindanlarda 300 Çocuk

Siyonist Zindanlarda 300 Çocuk

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, halen 7 bin 500 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde olduğunu söyledi.

İsrail zindanlarındaki Filistinli tutsakları gündeme getirmek için 17 Nisan Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, halen 7 bin 500 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde olduğunu söyledi.

 

Terör Devleti İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların maruz kaldıkları insanlık dışı muameleler nedeniyle geçtiğimiz hafta açlık grevine başlandığına dikkat çeken Ünsal, İsrail hapishanelerinde 300’ü 18 yaşın altında çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 7 bin 500 kişi bulunduğunu kaydetti. Ünsal, tutsakların bir bölümü yirmi yılı aşkın süredir cezaevinde bulunurken, bazı tutsakların tutukluluk süresinin 30 yılı aştığını, bin kadar tutsağın da acil tıbbi tedaviye muhtaç olduğunu belirtti. Ünsal, “Filistinlilerin yaşam hakkının ihlali, seyahat özgürlüğünün kısıtlanması, milyonlarca mültecinin çevre ülkelerde halen geri dönmeyi beklemesi gibi önemli sorunların yanında uluslararası toplumun göz ardı ettiği bir başka husus da Filistinli tutsaklar sorunudur” dedi.

 

Ünsal, Mazlum-Der olarak İsrail’in bir an önce Filistinli tutsakları serbest bırakmasını istediklerini belirterek, “Uluslararası toplum ve hukuk mekanizmaları yaşanan bu mağduriyeti göz ardı etmemeli ve Filistinli tutsaklar adına hakkaniyetin gereği yerine getirilmelidir” diye kaydetti.

Etiketler :