Siyonistler bunu da yaptı

Siyonistler bunu da yaptı

Gasp yoluyla ve yıkımlarla süren İsrail eziyeti kış öncesi Filistinli aileleri sokakta bıraktı.

İsrail`in işgal ve ilhak edip Yahudi yerleşimlerle doldurduğu Doğu Kudüs`te Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı şiddetin sonu gelmiyor.

Doğu Kudüs`te bir yandan gasp yoluyla bir yandan yıkımlarla süren İsrail eziyeti kış öncesi Filistinli aileleri sokakta bıraktı. 30 kadar yerleşimci Şeyh Cerrah yakınlarındaki Filistinli Hanun ailesini zorla evinden attı. Bölge mahkemesinin ailenin arazi anlaşmazlığıyla ilgili başvurusunu reddi sonrası düzinelerce yerleşimci ellerinde mahkeme emirleri ve kiraladıkları özel güvenlikçilerle eve dalıp aileyi ve eşyalarını sokağa attı.

İsrail polisi de yerleşimcilere engel olmak isteyen aile üyelerini ve komşularını eve yaklaştırmadı. Kış yaklaşırken Hanun ailesinin evlerinden atılmasını protesto eden civardaki Filistinliler tahliye sırasında yerleşimcilerle çatıştı.


Öte yandan, İsrail polisi Doğu Kudüs`teki Turi mahallesinde de üç Filistinli ailenin evlerini yıktı. Buldozerlerle mahalleye gelen polisler, 15 kişilik Ahmed Suveki ailesinin 70 metrekarelik evini yıkmaya başladı. Evindeki eşyaların sokağa atıldığını gören baba Siham Ahmed Suveki`nin iki defa bayıldığı, daha sonra ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İsrail buldozerleri, daha sonra Siham Ahmed`in akrabaları Harun ve Nasır Suveki`nin evlerini de yerle bir etti. Doğu Kudüs`te 50 Filistinli daha kışa sokakta girecek.

Etiketler :