Siyonistler bunu da yaptı

Siyonistler bunu da yaptı

İşgalciler Filistinli Tutsaklara Karşı Yeni İşkence Teknikleri Geliştiriyor

Siyonist işgal devletinin zindanlarında tutulan mağdur ve mazlum Filistinlilerin en azından yüzde onluk bir kısmının özgürlüğüne kavuşturulması amacıyla esir tutulan işgalci asker Gilad Shalit'i hiç gündemlerinden düşürmeyenler Filistinli tutsakların maruz kaldığı insanlık dışı muameleleri hiç gündemlerine alma, hatırlama ihtiyacı bile duymuyorlar.

İşgalci siyonist devlet Filistinli tutsaklara yönelik baskı ve işkenceyi artırmak amacıyla yeni teknikler geliştiriyor.

Tutsaklara Yardım İçin Yüksek Ulusal Komite tarafından bugün yapılan açıklamaya göre işgal güçleri yaz sıcağının en şiddetli şekilde etkisini gösterdiği bu günlerde sıcağı aynı zamanda bir işkence aracı olarak kullanmak amacıyla zindanların hücrelerindeki klimaları kaldırdı. Bu işkence tekniğinden sahra hapishanelerinde daha etkin bir şekilde yararlanılıyor. Bu yaz mevsiminin dünyanın değişik bölgelerinde olduğu gibi Filistin'de de aşırı sıcak geçmesi söz konusu işkencenin tutsaklar üzerindeki etkisinin daha fazla kendisini göstermesine sebep oluyor.

İşgal yönetimi tutsakların kaldığı hücrelerdeki ve hapishanelerin diğer birimlerindeki klimaları ve muhtelif soğutma araçlarını kendisi satın almış değil. Tutsaklar kendi imkânlarıyla ve paralarıyla satın alıp yerleştiriyorlar. Hatta kantinlerdeki klimaları bile tutsaklar kendileri satın alıyor. Fakat işgalci saldırganlar onların kendi paralarıyla aldığı klimalarına bile el koyarak yaz sıcağından etkili bir işkence aracı olarak istifade etmeye çalışıyorlar.

Bu işkence metodundan tutsakların yarıya yakın bir kısmının tutulduğu Nefha, Nakab ve Bi'ru's-Seba gibi sahra hapishanelerinde öncelikle yararlanılıyor. Buralarda tutsakların kaldığı hücrelerin bazıları yer hizasının altında bodrum katlarda bulunduğundan oralara doğru düzgün hava bile girmiyor ve tutsaklar şiddetli sıcakta ve havasız bir şekilde çok kötü ortamlarda hayatlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :