Siyonistler evleri yıkıyor

Siyonistler evleri yıkıyor

Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yoğun bulunduğu Silvan mahallesinde, arkeolojik park yapımı için Filistinlilere ait 22 evin yıkımına onay verdi.

Belediyenin Planlama ve İnşaat Komitesi, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yoğun bulunduğu Silvan mahallesinde, arkeolojik park yapımı için Filistinlilere ait 22 evin yıkımına onay verdi.

 

Bu arada, Doğu Kudüs'ün Yahudi yerleşimlerinden Pisgat Zeev ile Neve Yaakov yakınında, 600 konutluk yeni proje için arazi düzenleme çalışmalarına başlandığı belirtiliyor.

 

Kudüs Belediyesi, yaklaşık 4 ay kadar önce yoğun tepkiler nedeniyle ertelediği Silvan'daki arkeolojik park ve bünyesinde turizm merkezi yapımını öngören proje çerçevesinde, Filistinlilere ait ruhsatsız 22 evin yıkımına onay verdi.

 

Evlerinden olacak Filistinlilere ise Doğu Kudüs'ün bir başka mahallesinde ev yapma izni verileceği bildirildi. Ancak Filistinliler, proje kapsamında bin dolayında Filistinli'nin evlerinden olacağını belirtiyor.

 

Kudüs Belediyesi sözcüsü, Jerusalem Post gazetesine, park projesinin Silvan'daki Arapların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladığını öne sürdü, aynı zamanda projenin uluslararası toplum için de sürpriz olmadığını söyledi.

 

Projeyi "tahrik amaçlı" olarak değerlendiren Ev Yıkımlarına Karşı İsrail Komitesi ise Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesine yol açacağını söylediği park projesinin kentte iç barışı bozacağına işaret etti.

 

Silvan'da yaklaşık 50 bin Filistinli ile 70 kadar Yahudi yerleşimci aile yaşıyor.

 

Öte yandan, Doğu Kudüs'ün Yahudi mahallelerinden Pisgat Zeev ile Neve Yaakov yakınında, Filistinlilere ait araziler üzerinde 600 adet yeni konut yapımını öngören proje için arazi düzenleme çalışmalarına başlandığı belirtildi.

 

AA

Etiketler :