Siyonistler Mülteci Kampını Bombaladı

Siyonistler Mülteci Kampını Bombaladı

Gazze’ye karşı saldırılarına devam eden işgal güçleri Burey Mülteci Kampını bombaladı; 1 Şehit, 3 Yaralı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (13 Nisan Salı) sabah erken saatlerde Gazze’nin orta kesiminde bulunan Bureyc Mülteci kampını havadan ve karadan bombalamaları sonucu direniş mücahitlerinden bir kişinin şehit olduğu ve 3’ünün de yaralandığı bildirildi.

İlk Yardım ve Acil Durumlar İdaresi Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi: “Bureyc Mülteci kampının doğu kesiminde işgal güçlerinin yaptığı saldırıda ve çıkan çatışmada şehit olan Ferce El-Cerba (25) ile diğer üç yaralı Aksa Şehitleri Hastanesine getirildi. Yaralıların durumu şu an itibariyle iyi. Çatışmanın ardından ilk yardım ekipleri bölgeye gitti. İşgal askerleri yardım ekiplerine de ateş açtılar. 1 şehit ve 3 yaralıyı alan sağlık ekipleri, bombardımanda başka şehitlerin de olabileceği ihtimaline karşı bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.”

Görgü şahitleri ise Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdikleri bilgide şunları ifade ettiler: “Bureyc mülteci kampının doğusundan içeri girmek isteyen işgal askerleriyle direniş mücahitleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmalar üzerine işgal güçlerine destek için bölgeye helikopterler geldi. Gelen helikopterlerden direniş mücahitlerinin bulunduğu yere en az iki füze fırlatıldı.”

Yetkililer, çıkan şiddetli çatışma ve bombardıman altında şehit ve yaralıların olduğunu belirterek, ilk yardım ekiplerinin henüz kendilerine ulaşamadığını ifade ettiler.

Diğer taraftan bugünkü gelişmeler üzerine bir bildiri yayınlayan İslamî Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri eylemi sahiplenerek, kendisine bağlı mücahitlerin bölgeye sızmaya çalışan işgal askerleriyle çatışıp işgal güçlerinin geri çekilmesini sağladıklarını ifade etti.  Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :