Siyonistlerin Küstah Planı

Siyonistlerin Küstah Planı

İşgal Yönetimi Mescid-i Aksa’nın Etrafında Siyonistleri Yerleştirmek İstiyor.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Müessesesi, işgal yönetiminin 1967 yılından önce Ürdün’e ait olup, savaştan sonra Siyonist karakola dönüştürülen ve son zamanlarda da onarımı tamamlanmak üzere olan Re’su’l-Amud’taki binalara onlarca Siyonist gaspçıyı yerleştirmek için planlar kurduğunu belirtti.

Siyonist işgal yönetiminin burayı bir Yahudi yerleşim birimine dönüştürdükten sonra yanındaki yerleşkeyle birleştirmek için aralarında uzun bir köprü de yapacağı belirtiliyor.

El-Aksa Müessesesi Siyonist işgal rejimini Mescidi Aksa etrafında özellikle de Re’su’l-Amud bölgesinde yerleşim işine hız vermekle suçladı.

El-Aksa Müessessi yaptığı açıklamada ayrıca şunları ifade etti: “Restore ve imar işini Ma’ale Hezitim ismini verdikleri yerleşke ile Re’su’l-Amud bölgesinde birbirine bakan iki yerleşkede yoğunlaştırıyorlar. Siyonist işgal rejiminin uyguladığı yerleşim birimi projeleri ağırlıklı olarak doğu tarafında Tur bölgesinde, batı kesiminde ise Kudüs kalesi gibi Mescidi Aksa’ya nazır tepelerde yoğunlaşıyor. Mescidi Aksa’nın güneyinde bulunan Silvan mahallesindeki çalışmalar son hızla devam ederken, Kudüs’ün eski kısmının kuzey batı kesiminde de hafif tren yolu çalışmaları da devam ediyor.”

İşgal yönetiminin Mescidi Aksa’yı dört bir yandan kuşatma altına almayı planladığını belirten El-Aksa Müessesesi devamla şunları kaydetti: “İşgal rejimi Mescidi Aksa’nın etrafında Siyonist bir çember oluşturarak, Mescidi Aksa’yı birinci savunma hattı olan Eski Kudüs’ten tamamıyla ayırmak ve onu tamamıyla boğmak istiyor.”

İşgal devletinin bu çalışmaları büyük bir gizlilikle yürüttüğüne dikkat çeken El-Aksa Müessesesi, çalışmaların yapıldığı bölgelerin sıkı bir şekilde korunduğunu ve kimsenin girip fotoğraf çekmesine izin vermediğini ifade etti.

Etiketler :