Sizin de hesabınızı boşaltmasınlar

Sizin de hesabınızı boşaltmasınlar

Facebook kullanıyorsanız bu haber sizin için. Son zamanlarda sayıları artan Facebook'taki dolandırıcılık vakaları site yönetimini de rahatsız etti.

Site, kumar oynamak için kullanılan bazı uygulamaları yasaklamayı da içeren bir dizi önlemin alınmasına karar verildi.

İnternet, Milenyum Dolandırıcılarının son adresi oldu. Bu durum, dolandırıcıların cirit attığı paylaşım sitelerinden Facebook'u tedbir almaya itti.

FACEBOOK'TA DOLANDIRICILIĞA DİKKAT

Peki Facebook'ta nasıl dolandırıcılık yapılıyor? Dolandırıcılar, önce sahte hesaplar oluşturuyor ve diğer kullanıcıların hesaplarına girerek bilgilerini çalıyor.

ARKADAŞLARDAN PARA İSTENİYOR

Bu bilgilerle giriş yapan dolandırıcılar bu kişilerin arkadaşlarından türlü bahaneler ile para istiyor.

Genellikle çok yakın bir aile ferdi ya da arkadaşının zor durumda olduğunu düşünen insanlar ise verilen hesap numaralarına havale yapıyorlar

Site yönetiminin iddiasına göre, bu tür tuzaklara düşen insan sayısı düşük ancak yine de endişe veriyor. Alınan tedbirler kapsamında Polisle ve para transferinde kullanılan Western Union gibi şirketlerle daha fazla işbirliğine gidilecek ve dolandırıcılar yakalanacak.

FACEBOOK'TA KUMARA YASAK

Bu arada yine Facebook'ta Poker gibi kumar oyunlarını oynamak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın aldığı kararla yasaklandı. Ancak gelen yoğun istek üzerine yasak bir süre sonra kaldırıldı. Yasak kalktı ancak Poker üzerindeki inceleme devam edecek.

Etiketler :