Skandal Fişlemeler İddianamede

Skandal Fişlemeler İddianamede

İstihbarat Astsubay, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın eşi ile AK Partili bakan eşlerini fişlemiş.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca Erzincan'daki "Ergenekon soruşturması" kapsamında hazırlanan iddianameye göre 3. Ordu Komutanlığı İstihbarat Şube Komutanlığı'nda görevli bulunan ancak tutuksuz yargılanan Astsubay Ahmet Saraçlar'a ait lap top bilgisayarın hard diskinden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve çok sayıda bakan ve milletvekillerinin eşlerinin fişlendiğini ortaya çıktı. Bilgisayarda Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın çok lüks alış veriş merkezlerinden alış veriş yapmaya düşkün olduğu, AK Parti'nin siyonizmle ile irtibatlandırılarak aralarındaki bağlantının fotoğraflarla desteklendiği iddia edildi.

GİZLİ TANIK X, AMERİKA'NIN TÜRKİYE'Yİ İŞGAL EDECEĞİ SÖYLENİP POLİS ALEYHİNE TANIKLIK İSTENMİŞ

İddianamede, Erzincan Çatalarmut Baraj Gölü'ndeki mühimmatla ilgili Gizli Tanık X'in, Jandarma Astsubay Başçavuş Orhan Esirger tarafından, Türkiye'nin Amerika tarafından işgal edilmesiyle korkutulmuş. İddianamede terörle mücadale eden kişilerin ETÖ kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildiğini, bunun temelinde ise Amerika'nın Irak benzeri Türkiye'yi işgal etme fikrinin yattığı belirtiliyor. Gizli Tanık X ayrıca, Çatalarmut Baraj Gölü'nde bulunan mühimmatların Erzincan polisi tarafından atıldığı yönünde polise bilgi vermesinin gerektiğini konusunda ikna edilmek istenmiş. Gizli Tanık X, yalan tanıklık yapması halinde kendisine estetik operasyon yaptırılacağı ve 10 bin TL kendisine para yardımında bulunacağı belirtilmiş. Orhan Başçavuş'un Gizli Tanık X'e, "Ülkede şu anda terörle mücadale edenler cezaevinde ve suçlu ilan edilmiş durumda. Çoluk çocuğumuzun garanti edilmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Amerika'nın Irak'ı işgal ederek oradaki tüm askerleri cezaevine attı, yarın aynısı Türkiye'de yapılacak." iddiası yer alıyor.

RÜTBELİ SUBAYLAR, SİVİL KANAT SORUMLUSU AV BAYİSİNİ GÖRÜNCE AYAĞI KALKIYORMUŞ

Erzincan Avcılar Kulübü Başkanı ve av bayii sahibi Yaşar Baş'ın, iddia edilen ETÖ'nün Erzincan'da sivil kanat sorumlusu olduğu bulunduğu, ortamlarda rütbelilerin ayağa kalkarak saygı gösterdiği öne sürüldü. İddianamede gizli tanıklar Efe ve Munzur'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Erzincan merkezde bulunan Şömine Cafe'de bir eğlenceye davet edildiği ve buraya subaylardan sonra gelmesine rağmen Baş'ı gören rütbeli subayların ayağa kalktıkları belirtildi. Baş'ın ETÖ içinde uzun bir zamandan beri yer aldığı ve verilen görevleri yerine getirdiği iddia ediliyor. Avcılar Kulübü Başkanı Baş'ın ayrıca emekli Orgeneral Tuncer Kılıç'la samimi ilişki içinde olduğu da vurgulanıyor.

ALEVİ-SÜNNİ KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENMİŞ

İddianamede, sanık Yaylabaşı Karakol Komutanı Murat Yıldız'ın Ergenekon Terör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda faaliyetlere katıldığı, Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek istediği bilgisi yer aldı. İddianamede yer alan bilgiye göre; merkez Yaylabaşı Karakol Komutanı Murat Yıldız ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: "Ergenekon Terör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda yapılması planlanan faaliyetlere bizzat katıldığı, gizli tanık beyanlarına göre şüpheli Murat Yıldız'ın sokak hareketlenmesi, ortalığın karıştırılması, Alevi-Sünni, eski deyimiyle solcu ülkücülerin karşı karşıya getirmeleri için faaliyet icra ettiği, bu bağlamda gizli tanıkları bu yönde azmettirdiği bu amacın gerçekleşmesi için görevini de ihmal ettiği anlaşılmıştır... Gizli tanık beyanlarına göre şüpheli Murat Yıldız'ın çok sayıda mühimmatı bölgesinin sahip olduğu ıssız konumu nedeniyle gelişi güzel şekilde imha ettirerek hakkında olası bir Ergenekon soruşturmasını engellemek istemiştir."

Etiketler :