Skandal'ın en büyüğü!

Skandal'ın en büyüğü!

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne, YAŞ kararlarında yaşanan krizin bir skandal olduğunu söyleyerek TSK ve hukuk konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Zaman Gazetesi Yazar Mümtazer Türköne, YAŞ kararlarında çıkan krizin Türkye’nin sivilleşmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, ‘Haklarında çok ciddi iddialar olan komutanların atanması doğru değil’ dedi. Türköne, hükümet ile Genelkurmay'ın arasında Orgeneral Hasan Iğsız’ın terfisine yönelik yaşanan krizi eleştirerek, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bundan daha büyük bir skandal olmaz. Doğrudan doğruya bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ilgilendiren olaylar yaşanıyor. Komutanların ciddi suçlar işlediği iddiası ortadayken bunların terfi ettirilmesi kabul edilemez.” diye konuştu.

 

3 YILDIR FAİLİ MEÇHUL CİNAYET  YOK

Türköne, Habertük’te katıldığı programda ciddi bir iddayı da gündeme taşıdı. Türkiye’nin geçmişinde kara bir leke olarak bulunan faili meçhul cinayetler konsunu değerlendiren Türköne, “ 27 Nisan 2007’de e-muhtıra verildi. E-muhtıraya 28 Nisan 2007’de verilen cevaptan sonra Türkiye’de faili meçhul cinayetler  yok. Bu doğrudan doğruya TSK’yı töhmet aldına bırakacak bir durum değil. Ama o dönemde sonra TSK üzerinde denetim arttı. Ordu içinde ciddi bir boşluk var. Bu boşluğun sonlandırılması gerekiyor. Bu yüzden asker hukuk çizgisine çekiliyor. “ ifadesini kullandı.

ORDU KENDİ İRTİCASINI ÇIKARDI

“TSK’nın hukuk dışına çıkmaya müsait bir alanı var.”  diyen Türköne, sözlerine şöyle devam etti:  “Kendi irticasını kendisi ortaya çıkaran bir ordu. Laikliği kendisi tehlikeye atan bir ordu görüntüsü ortaya çıktı. Eline silah veriyorsanız ounu denetlemelisiniz. Bunu ilk kez yaptınız. “
 

Etiketler :