Şok! Baykalın akıl hocası Eminağaoğlu

Şok! Baykalın akıl hocası Eminağaoğlu

Baykal'a yaptığı çok gizli ziyaret, verdiği çok gizli dosya, Zekeriya Öz'le ilgili kumpasları...

YARSAV Başkanı, Baykal’la belediye başkan adaylarını görüşmüş. YARSAV Başkanı’nın Ergenekon avukatlarına akıl verdiği ortaya çıktı

Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı davalar ve Hükümete muhalif çıkışlarıyla gündemden düşmeyen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun seçimlerden önce telefonla randevu alıp CHP Genel Merkezine giderek Genel Başkan Deniz Baykal’a bir dosya ilettiği ortaya çıktı. Aynı zamanda Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Eminağaoğlu’nun, Baykal ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda görüşme yaptığı öğrenildi.

YARSAV Başkanının bazı Ergenekon sanıklarının avukatlarıyla da telefon görüşmeleri yaparak onlara hukuki konularda yol gösterdiği ve polis tarafından yapılan sorgu sırasında ifade vermemeleri yönünde akıl verdiği kayıtlara geçti.

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, 23 Aralık 2008’de CHP Genel Merkezi özel kaleminde görevli bir bayanla telefonla görüşerek CHP Lideri Deniz Baykal’a iletmek istediği bir dosya için randevu alıyor. Daha sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın sekreterini arayarak Baykal’la görüştükten sonra Sav’la görüşmek istediğini iletiyor. YARSAV Başkanı, aynı gün akşam üzeri T.B. adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde Baykal, Sav ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı’yla yaptığı görüşmeyi isimleri kodlayarak anlatıyor ve bu görüşmelerde bazı yerlerin belediye başkan adaylarının belirlenmesi hakkında konuştuklarını söylüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009’da gözaltına alınan Engin Aydın’ın avukatıyla telefonla görüşen Eminağaoğlu, “Emniyetteki sorguda ne sorulursa sorulsun cevap vermesin” tavsiyesinde bulunuyor. Aydın’ın avukatına akıl vererek “derhal savcılık önüne çıkmak istiyoruz” şeklinde yazılı başvuru yapmaları gerektiğini söylüyor. Eminağaoğlu, birkaç kez telefonla görüştüğü avukata, gözaltına alınan diğer şüphelilerin durumunu da sormuş ve sorgu bitince kendine bilgi verilmesini istemiş. YARSAV Başkanı’nın, Ergenekon soruşturmasını başlatan savcı Zekeriya Öz’ün terfi ettirilmemesi için girişimlerde bulunduğu ve bu amaçla basında haber çıkmasını sağladığı da belirtiliyor.

Üst üste Ergenekon operasyonuna karşı basın toplantıları düzenleyen, yargının siyasallaştırıldığını öne süren ve yargı bağımsızlığı üzerine söylemlerde bulunan Eminağaoğlu’nun halen Yargıtay’da görevli bir Cumhuriyet Savcısı olmasına rağmen CHP Lideri Baykal ve Genel Sekreter Sav’la parti genel merkezinde yaptığı görüşmeleri nasıl açıklayacağı merak ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :