Şok itiraf: İmha edin dedim

Şok itiraf: İmha edin dedim

Bir ihbar üzerine eski DYP milletvekillerinden Salih Çelen'in kullandığı evde arama yapılırken ilginç bir bilgi gün yüzüne çıktı.

Ergenekon savcıları ihbar üzerine Ankara'da Eymir Gölü yakınındaki bir villada arama emri verdi. İhbar mektubunda evi kullanan eski Milletvekili Salih Çelen'in Ergenekon tutuklusu Veli Küçük ile irtibatlı olduğu iddia ediliyordu. Mektupta ayrıca Susurluk dönemiyle ilgili belgelerin de söz konusu evde bulunduğu söyleniyordu.

ÖNEMLİ İHBARDAKİ AYRINTILAR

Terörle Mücadele ekiplerinin saatler süren arama çalışmaları jandarma ekiplerinin kontrolünde yapıldı. Villanın içi ve bahçesinde bulunan her kulübe didik didik arandı. Aramaların her anı ise yetkililere telefonda aktarıldı.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Aramalar ilginç bir bilgiyi de gün yüzüne çıkardı. Bir süre önce Gölbaşı'nda Susurluk dönemine ait olduğu belirlenen çok sayıda doküman gizli bir biçimde yakılmıştı. İsmi bu olayla birlikte gündeme gelen ve evrakları yaktığı iddia edilen Çelen ise itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Salih Çelen: "Evrakların bir kısmını ben çocuklara verdim, imha edin dedim. Nerde imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Bunlar onların devamıdır. Bunlar lazım olanlardır. Onlar lazım olmayanlardır."

Diğer taraftan aramalar devam ederken villanın bahçesinin hemen dibinde yeni yakılmış kağıtlar olduğu dikkat çekti.

KLASÖRLER ÇUVALLARA SIĞMADI

Polisler kulübelerde bulunan yüzlerce klasör dolusu belgeyi teker teker inceledi. Suç unsuru olabilecek belgeler ise onlarca çuvala kondu ve minibüslerle terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. Belgelerin tasnif edildikten sonra Ergenekon savcılarına gönderilmesi bekleniyor.

Olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadı. Gözlerin çevrildiği Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneğinin başkanı Çelen, el konulan belgelerin derneğe ait olduğunu söyledi.

Etiketler :