Şok Jitem BDP ilişkisi iddiası

Şok Jitem BDP ilişkisi iddiası

Eski PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan BDP lideri Selahattin Demirtaş'la ilgili şok bir suçlamada bulundu.

Eski PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan, Nasmane'ye verdiği röportajda BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın JİTEM'den para aldığını iddia etti.

Aygan, "Şu an BDP başkanı olan şahsın, evlilik safhasında kardeşi vasıtasıyla JİTEM'ci Abdulhekim Güven'den yüklü miktarda para yardımı aldığı bilgim dâhilindedir" dedi.

Türkiye'de askeri vesayet rejimine biraz dokunulduğu zaman farklı farklı yerlerde duran güçlerin statükoyu koruma refleksiyle aynı cephede birleştiklerini belirten Aygan, röportajda CHP, MHP ve PKK'nın aynı safta yer alarak demokrasiye karşı direnç odağı oluşturmasının çelişki olmadığını söyledi. Aygan, "Sağcı veya Solcu, Kürt veya Türk, adına ne derseniz deyin bugün hepsini bir araya toplayan veya toplanmalarını zorunlu kılan temel olgu; Türkiye'nin demokratik değişim ve dönüşüm sürecine karşı direnmek, mevcut Kemalist/militarist sistemi ilelebet yaşatmak amaçlanmaktadır, gerisi teferruattır" diyor.

CHP, PKK'LILARI DESTEKLEDİ

Kuruluş aşamasında Apocular olarak bilinen PKK'lıların CHP fedaileri gibi hareket ettiklerini iddia eden Aygan, "Bu fedailik karşılığında ise karakola düşen Apocuları kurtarmak görevi, CHP'li vekil ve başkanlara düşüyordu. Güneydoğu Birlik gibi devletin ekonomik kurum ve kuruluşlarında 'Alım Experti' olan CHP'liler, Apocuların halktan topladığı kuru üzümleri ve fıstıkları değerinin üzerinden alıyor ve ödeme yaptırıyordu. Ayrıca; o bölgede Apoculuk dışında gelişebilecek tüm devrimci, ilerici ve demokrat kesimlere karşı şiddet uygulanıyordu. Böylece her şey Apoculuğun tekeline geçti. Bu konuda da CHP'liler gereken işbirliğini yani Apoculara desteklerini esirgemiyorlardı. CHP yandaşı aşiretler desteklendi ve diğer partilere mensup aşiretlere saldırıldı. Bu durum; Kürtlerin sosyal, siyasal ve kültürel yapısında onarılmaz yaralar açtı. Taktik; tam da 'Böl yönet' veya 'İti ite kırdır' taktiğiydi." dedi.

PKK KAMPLARINA ERZAK GÖNDERİLMESİNE GÖZ YUMULDU

Aygan, henüz PKK saflarında iken tanık olduğu bir olayı ise şöyle anlatıyor: "Sınır boyundaki bazı karakol komutanları, köylülerin/kaçakçıların Haftanin bölgesindeki PKK kamplarına erzak göndermelerine göz yumuyorlardı. PKK militanlarının bölgelerinden geçiş yapmalarına müdahale etmiyor, ancak söz konusu bölgede eylem koymamalarını istiyorlardı. Bahsettiğim olaylar, 1980-1990 yılları arasıdır. Durum açıktır; 'Güney'den Kuzey'e geçebilirsiniz, fakat geçişinize göz yumduğumuzu çaktırmayın' diyor. PKK sorumlularından Selahattin Çelik'in, bizlere; 'İsveç TIR'larını yakın, şoförlerini öldürün' dediği yıllara denk düşüyor. Şu meşhur, 'Eruh ve Şemdinli baskınları'na denk düşüyor..."

BDP BAŞKANI DEMİRTAŞ JİTEM'DEN YÜKLÜ PARA ALDI

Aygan, Doğu'da yaşanan çatışmalı ortamdan faydalanarak servet sahibi olanların bulunduğunu söyledi. JİTEM'in, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklü miktarda para verdiğini ileri süren Aygan, şunları söyledi:

"Şu an BDP başkanı olan şahsın, evlilik safhasında kardeşi vasıtasıyla JİTEM'ci Abdulhekim Güven'den yüklü miktarda para yardımı aldığı bilgim dâhilindedir. Bu olayı bizzat kendisinin ağzından duydum. Diyarbakır Orduevi bitişiğindeki sinemanın teras katındaki içkili restoranda bana anlattı. Yanımızda Selahattin Demirtaş'ın kardeşi olarak tanıttığı bir şahıs da vardı. Şahıs lavaboya gidince Abdulhekim bunları bana anlattı. Hepsi yaşıyor, yalan ise çıkıp söylesinler."

Etiketler :