Şok operasyona izin verilmedi!

Şok operasyona izin verilmedi!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) yoluyla aşılmasına izin verilmedi.

 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AYİM'in kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Yürütmeyi durdurma kararı alan Balyoz sanığı üç komutan hakkındaki terfiler uygulanmayacak.

Tartışmalı karar

Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun açtıkları dava üzerine Askeri Yüksek İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kara vermişti. AYİM, tarihinde ilk defa Yüksek Askeri Şura kararı aleyhine yürütmeyi durdurma yoluna gitmişti. YAŞ'ta terfileri istenen ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den dönen 3 generalin terfi ettirilmesi için üç aşamalı bir planın yapıldığı ortaya çıkmıştı. Birinci aşamada mahkeme için gerekçe hazırlandı. İkinci aşamada atama yoluyla emekli olmaları engellendi ve son olarak dava açtırılarak terfileri sağlandı. Davaya bakacak dairenin bile değiştirildiği kamuoyuna yansıdı.

Yargı kararı beklenecek

Milli Savunma Bakanlığı'nın AYİM kararına karşı itiraz dilekçesinin 10 gün içinde vermesi gerekiyor. Bakanlığın, komutanların terfisi ile ilgili işlemi ise mahkeme kararı kesinleşinceye kadar uygulamayacağı belirtiliyor.


BUGÜN GAZETE

Etiketler :