Sokakta savaş:3'ü polis 13 yaralı

Sokakta savaş:3'ü polis 13 yaralı

Mersin'de Cono aşireti mensuplarıyla, Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden aileler arasında çocuk yüzünden kavga çıktı

Çilek Mahallesi'nde ''Cono'' aşiretine mensup kişilerle vatandaşlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen ve pompalı av tüfeğinin kullanıldığı tartışma sırasında gruptakiler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Kavga sırasında bir kişi öldü, 7 polis memuru ve bir gazetecinin de aralarında bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yaralanan gazetecinin DHA muhabiri Mustafa Ercan olduğu öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaralıların 112 Acil Servis ekipleri ve özel araçlarla kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü kaydetti. Öte yandan, vatandaşlar, aşiret mensubu kişilerin uyuşturucu ticareti ve fuhuş gibi yasadışı olaylar nedeniyle mahallenin huzurunu kaçırdıklarını, kavganın da bu yüzden çıktığını iddia etti.

Gerginlik sırasında park halindeki 2 otomobil ateşe verildi. Araçlardaki yangın, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) sıkılan suyla kontrol altına alındı. İki otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Bu arada, aşiret mensuplarına ait olduğu iddia edilen yaklaşık 10 evdeki eşyalar, kavgaya karışan bir grup tarafından sokak ortasına çıkartılıp kırıldı. Ardından bu evler yakıldı. Çıkan yangın, TOMA'dan sıkılan suyla kontrol altına alınırken, bazı evlerde büyük hasar oluştu. Yangını çıkaran grup, söndürmeye çalışan ekiplere tepki gösterdi.

Mahalledeki gerginlik sürerken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri önlemlerini artırdı.

GERGİNLİK SONA ERDİ
Kavganın ardından yaşanan gerginlik, polisin yoğun çabaları sonrasında sona erdi.
Gerginliğin yaşandığı sokaklardaki yakılan otomobiller ile evlerde inceleme çalışmaları başlatan polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemlerini de sürdürüyor.

Bu arada, aşiret mensubu ailelerin önlem amaçlı mahalleden uzaklaştırılarak, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

 

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.