‘Solcu’ gazeteye ‘sağcı’ arkadaş!

‘Solcu’ gazeteye ‘sağcı’ arkadaş!

Radikal ile Referans'ın birleştirilerek başına sağ kökenli Eyüp Can'ın getirilmesi Yiğit Bulut'un da gündeminde.

Radikal ile Referans'ın birleştirilerek başına sağ kökenli Eyüp Can'ın getirilmesi Yiğit Bulut'un da gündeminde. Bulut, Doğan Grubu'na dönük sert bir eleştiri yaparken dalgasını da geçti.

‘Solcu’ gazeteye ‘sağcı’ arkadaş!

DOĞAN Grubu aynen Demirel’in “Ben yaparım, olur” demesi gibi, “Biz yapalım da siz kabul etmeyin” cinsinden bir adım attı ve “solcu olarak” nitelendirilebilecek bir kesime hitap eden, bir zamanlar “gerçekten kısa süre de olsa, kaliteli olan” Radikal’in başına hayatını “sağ kulvarda” geçirmiş ve “formasyonu bu yönde” olan bir ismi getirdi. Yanlış anlaşılmasın, “ne arkadaşımızın sağcılığını, hatta bir dönemki radikal İslamcı çizgisini, ne de gazetenin solculuğunu” eleştiriyorum... Aynı isim, elindeki “diğer sağ tandanslı” bütün gazetelerine olurdu...
Sevgili dostlar, komik ve “okura büyük saygısızlık” olan; “tamamen farklı iki parçayı” biz “büyüğüz, yaparsak olur, kabul etmeyecekler de ne yapacaklar” mantığı içinde “birleştirmeye” çalışmak. Bu noktada bir tavsiyem var: Gazetenin adını “Gökkuşağı” yapsınlar! Altından geçenler “iki kutup arasında” dönüşüp dururlar!

gazeteciler.com

Etiketler :