Sol’da ittifak arayışları sürüyor

Sol’da ittifak arayışları sürüyor

CHP’de Ergenekoncuları aday gösterme arayışları devam ederken, Sol’un ikinci önemli partisi DSP de boş durmuyor.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek’i partisine davet etti. Ergenekoncuları partisine davet eden Masum Türker, bu hafta Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Mümtaz Soysal ve Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener’i ziyaret ederek seçim ittifakı için düğmeye bastı. Seçim dönemi yaklaştıkça sandık korkusuna kapılan Sol’un derin ittifak arayışları ise dikkat çekici bulunuyor. Solun önde gelen isimleri, bu arayışları, son çırpınışlar olarak yorumladı.

ERGÜN: “ZİHNİYET DEĞİŞİMİ ŞART”

SHP eski Genel Başkanı Hüseyin Ergün, “İki partinin bu arayışları geniş kitlelere ulaşamamalarından doğuyor. ‘Biz halka ulaşamıyoruz, bari azınlığı elde tutalım’ diyorlar. Ancak bu düşünce, ülkeye barış ve özgürlük getirmez. Aksine kaos üretir. Silivri’ye selam göndermek ve küçük ittifak arayışlarıyla başarı gelmez. Topyekun bir zihniyet değişimine ihtiyaç var” dedi.

BAŞKAYA: “ÇIKMAZ İÇİNDELER”

Prof. Dr. Fikret Başkaya ise, “Yapısal bir sorun var. Bu sorun kapitalizmi kendilerine dert etmemelerinden kaynaklanıyor. Ciddi bir çıkmaz içindeler. Bu çıkmaz uzun süre devam eder. Tek çözüm var; araç, istikamet ve sürücüleri değişmeli. Bunların bir tanesi eksik kalırsa sorun bitmez. Bu kriz yoksa aşılamaz. Gündelik kısır tartışmaları aşacak yeni bir paradigmaya ihtiyaç var” dedi.

GÜRCAN: “SEÇİM SONRASI TARİH OLACAKLAR!”

Solda 68 kuşağının efsanevi temsilcisi olarak gösterilen Ömer Gürcan, CHP ve DSP’nin akıl tutulması yaşadığını belirterek, “Bunlar bir kere kendilerini temsil edecek durumda değiller.  İçi boş anlayış ile seçime gitmeleri kendi sonları olacak. AK Parti seçimlerden zafer ile çıkacak, CHP ve DSP anlayışı o gün toprağa gömülecek. Halktan uzak bir anlayış ile siyaset yapmanın bedeli ödettirilecek” dedi.

AKİT- ASLAN DEĞİRMENCİ

Etiketler :