Solotürk görücüye çıktı, göz kamaştırdı

Solotürk görücüye çıktı, göz kamaştırdı

Türk F-16'larının gösteri uçağı 'SOLOTÜRK' ilk uçuşunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törende yaptı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin dünyaca ünlü gösteri timi 'Türk Yıldızları'na bir yenisi daha eklendi. Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında Türk F-16'larının gösteri uçağı 'SOLOTÜRK' ilk uçuşunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törende yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, SOLOTÜRK'ün Akıncı'daki 4. Ana Üs Komutanlığı'ndaki yaklaşık 20 dakika süren ilk gösterisini ilgiyle izledi. Gül, 'Biraz önce izlediğimiz gösteri, hepimize büyük bir gurur kaynağı olmuştur' dedi.

Gül, gösteriyi kendileri heyecanla izlerken uçuşu yapan pilot ve ekip arkadaşlarında böyle bir heyecan görmediğini belirterek, 'Onlar sanki bir arabayı oradan almış buraya park etmiş gibi gayet normal bir duygu içindeydiler. Hepsini çok tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük bir gurur duydum. Bu gururu hep beraber Türk milleti olarak duyduk' diye konuştu. Gül, 'Çok az yüz yıllık tarihi olan hava kuvvetleri vardır dünyada. Bunlardan birisi de Türk Hava Kuvvetleri'dir. Bugün de işe çağın gerisinde kalmadığımızı ve çağ ile beraber yarıştığımızı gösteren en modern, en gelişmiş uçakları, en güzel şekilde kullanan bir ülkeyiz' diye konuştu.

 

Vizyonumuz artık gökler değil uzay

Daha önce Türk Yıldızları'nı seyrederken duyduğu heyecanı ve gururu, şimdi artık SOLOTÜRK'ü izlerken duyacağını ifade eden Gül, 'Bunu bizlere ve Türk milletine yaşatanlara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Şimdi önümüzdeki vizyon sadece göklerin değil, uzayın da Türk Hava Kuvvetlerinin vizyonu içerisinde olduğunu bilmekten geçiyor. Yakınen biliyorum ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve onun en güçlü unsuru olan hava kuvvetlerimiz bu yönde de büyük hazırlık içerisindedir. Artık Türkiye bir taraftan teknoloji üreten, bir taraftan kendi silahlarını yapan, bir taraftan kendi görev bilgisayarlarını kendi uçaklarına kendine göre sistemlerle yerleştiren özgün bir çalışmanın içerisindedir' dedi. Türkiye'nin bölgesinde istikrar yayan bir jeneratör haline geldiğini vurgulayan Gül, sadece yakın komşularına değil, yeri geldiğinde daha uzak coğrafyalara da istikrar taşıyan bir ülke olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.