Son 10 yılda DELGADO DALGASI

Son 10 yılda DELGADO DALGASI

Süper Ligi’nde ilk yarının sona ermesiyle birlikte, ara transfer dönemi yaklaşırken Interpress, son on yıl içinde Türkiye’ye transfer olan ‘yabancı’ futbolcuları mercek altına aldı.

Süper Ligi’nde ilk yarının sona ermesiyle birlikte, ara transfer dönemi yaklaşırken Interpress,  son on yıl içinde Türkiye’ye transfer olan ‘yabancı’ futbolcuları mercek altına aldı.

 

Üç büyük takımda yarım dönem olsun, uzun yıllar olsun top koşturduktan sonra ülkemizden ayrılan 80’i aşkın yabancı futbolcuyu kapsayan araştırma sonuçlarına göre, hakkında en çok haber çıkan futbolcu Beşiktaş’ta oynayan ‘Matias Delgado’ oldu. Siyah-beyazlı takımda dört sezon top oynayan Arjantinli Delgado, bu süre içinde yazılı basında tam 24 bin 992 habere konu olmuş. Doksanlı yıllarda siyah-beyaz’lı taraftarların günlünde taht kuran Les Ferdinand, Daniel Amokachi’den sonra, 2000’li yıllarda isminden en çok söz ettiren, adına şarkılar bestelenen ‘Pascal Nouma’, hakkında çıkan 10 bin 16 haberle ikinci sırada yer aldı. Asıl mevkii santrafor olan, ancak bir derbi maçında Fenerbahçe’ye karşı, kalecisinin kırmızı kartla oyundan atılması üzerine kaleye geçerek adını spor tarihine yazdıran ‘Daniel G. Pancu’ adının geçtiği8 bin 690 haberle üçüncü oldu.

 

Galatasaray’da son on yıla ‘Lincoln’ damgasını vurdu

 

İki bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin incelendiği Interpress araştırmasında, Galatasaray’da efsane haline gelen Hagi, Popescu ve Tafferel gibi futbolcuların 2000’li yılların başında ayrılmasıyla, sarı-kırmızılı kulüpte son on yıla damgasını vuran futbolcu Cassio Lincoln oldu. Oynadığı dönemde yazılı basında 22 bin 249 haberi yayınlanan Lincoln’u, hakkında çıkan 12 bin 928 haberle kaleci Faryd Mondragon takip ediyor. Üçüncü sırada ise 12 bin 92 haberle Rigobert Song var. Galatasaray’da oynadığı kısa dönemde taraftarların sevgilisi olan, daha sonra Fransa Milli Takım kadrosuna kadar yükselerek, dünyanın önemli futbolcuları arasına adını yazdıran Franck Ribery ise haber sıralamasında oldukça gerilerde kaldı.

 

‘Roberto Carlos’Fener’in zirvesindeki futbolcu

 

Sarı-lacivertli takımda Uche, Okocha ve Baliç’in ardından son on yıl içindeki transferler arasında yapılan inceleme göre, Brezilyalı dünyaca ünlü sol bek Roberto Carlos, hakkında çıkan 16 bin 662 haberle ilk sırada yer alıyor. Anelka, Hooijdonk gibi ünlü isimler listenin alt sıralarında kalırken, 8 bin 195 haberle Haim Revivo ikinci sırada, Mateja Kezman ise 6 bin 843 haberle üçüncü sırada yer aldılar.

 

 

Etiketler :