SON 90   DAKİKA

SON 90 DAKİKA

Son haftaya taşınan şampiyonluk mücadelesi nefes kesecek. İşte son 90 dakika:

Son haftaya taşınan şampiyonluk mücadelesinde sarı-lacivertli ekip, bordo-mavili ekibi yenerek şampiyonluğu hedeflerken, Bursaspor'un ise kulakları Kadıköy'de, kalbi sahada olacak.

Turkcell Süper Lig'de bugün Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, sezonun en önemli mücadelesine çıkacak. Liderliğini son haftaya taşıyan sarı-lacivertli ekip Kadıköy'de taraftarı önünde bordo-mavili ekibi yenerek şampiyonluğu hedefliyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor ise lig üçüncülüğünü kovalayan Beşiktaş ile karşılaşacak. Lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada son haftaya giren Bursaspor ile üçüncülük mücadelesi veren Beşiktaş, sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor.

Fener mi? Bursa mı?

Liderliğini son haftaya taşıyan sarı-lacivertli ekip Kadıköy'de taraftarı önünde bordo-mavili ekibi yenerek şampiyonluğu hedefliyor. Sezona TFF Süper Kupa'yı kazanarak giren, mücadele ettiği 3 kulvarın ikisinde (UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası) hedeflerine ulaşamayan sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig şampiyonluğu için çıkacağı son 90 dakikada bir kazaya uğramak istemiyor. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'a karşı kötü bir futbolla kaybettikten sonra ligde Ankaragücü karşısında disiplini elden bırakmayıp 3-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk için 24. haftadan itibaren başladığı çıkışını güzel bir sonuçla noktalamak amacında.

Taraftar heyecanla bekliyor

Trabzonspor maçı için 3 gün önceden kapılarını medyaya kapatan Fenerbahçe, adeta bu önemli 90 dakikaya kilitlendi. Sarı-lacivertli ekipte çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Andre Santos ve Uğur dışında eksik bulunmazken, teknik direktör Christoph Daum'un son haftalarda klasikleşen 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor. Volkan Demirel'in kaleyi koruyacağı maçta savunma Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Vederson, orta alan Mehmet Topuz, Selçuk, Emre ve Özer, ileri uç da Alex ve Güiza'dan oluşacak.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile yapacağı şampiyonluk maçını taraftarı da büyük bir heyecanla bekliyor. Tribünlerinin tamamı dolacak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarın, tribünlerde takımı motive edecek organizasyonları yapması bekleniyor. Fenerbahçe taraftarlar birliği ve kulübün yaptığı çağrı doğrultusunda, stadı dolduracak taraftarların çoğunluğunun çubuklu forma ile tribünlerde yer  alması bekleniyor.

Yine Trabzonspor...

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'deki son şampiyonluğunu, 2006-2007 sezonunda Trabzonspor karşısında aldığı beraberlikle elde etmişti. Söz konusu sezonun 32. haftasında cezası nedeniyle bordo-mavili ekibi İzmir Atatürk Stadı'nda konuk eden sarı-lacivertliler elde ettiği 2-2'lik beraberlikle, takipçisi Galatasaray'ın Sivasspor deplasmanında aldığı 1-1'lik sonucun ardından, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

Kapılar saat 17.00'de açılacak

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılacak şampiyonluk açısından önemli maç için stat kapıları saat 17.00'den itibaren açılacak. Biletlerin tükendiği, taraftarların büyük bir heyecanla beklediği karşılaşmanın başlamasına 3 saat kala seyirciler Stada  alınmaya başlanacak.

Lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada son haftaya giren Bursaspor ile üçüncü sıradaki Galatasaray'la aynı puana sahip Beşiktaş, bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyor. Ancak iki takımın da hedeflerine ulaşmaları için sadece galip gelmeleri yetmiyor, rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekiyor. Bugünkü karşılaşmada Bursasporluların kulağı Kadıköy'deki Fenerbahçe-Trabzonspor, Beşiktaşlıların ise Gençlerbirliği-Galatasaray maçlarında olacak. Ligde 72 puana sahip Bursaspor, 73 puanlı Fenerbahçe'nin evinde Trabzonspor'a yenilmesi halinde, beraberlik durumunda bile averajla şampiyonluğa ulaşacak. Fenerbahçe'nin berabere kalması halinde ise Bursaspor'un şampiyonluk için Beşiktaş'ı yenmesi gerekiyor.

Beşiktaş, sezonu erken açmak istemiyor

Beşiktaş ise ligi üçüncü sırada bitirip, UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri nedeniyle gelecek sezonu erken açmak istemiyor. Galatasaray ile aynı puana sahip, ancak ikili averajda rakibinin arkasında yer alarak dördüncü durumda olan siyah-beyazlılar, Bursaspor karşısında kazanıp, Ankara'da da başkent ekibinin puan almasını bekleyecek. Galatasaray'ın yenilmesi halinde, üçüncülük için 1 puanın bile yeteceği siyah-beyazlıların, sarı-kırmızılıların berabere kalması durumunda ise kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren ve hafta boyunca antrenmanlara katılmayan Ferrari, Yusuf, Holosko, Rıdvan, Tabata ve Ekrem'in yanı sıra dün trafik kazası geçiren İbrahim Kaş'ın Bursaspor karşısında forma giymeleri beklenmiyor. Bu arada, siyah-beyazlı takımla henüz sözleşme imzalamayan, geçen hafta taraftar tepkisi olması ihtimali göz önüne alınarak sakat olmamasına rağmen kadroya alınmayan Serdar Özkan'ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Manisaspor maçına 17 kişilik bir kadro çıkaran teknik direktör Mustafa Denizli'nin, geçen hafta olduğu gibi genç oyuncular Atınç, Cumali ve Ali Kuçik'i kadroya alacağı öğrenildi.

Beşiktaş taraftarı yine alınmıyor

Beşiktaş taraftarları bugünkü karşılaşma için stada yine alınmayacak. Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında yıllara dayanan gerginlik nedeniyle uzun süredir iki takım taraftarları deplasmanlardaki maçlara alınmazken, bugünkü karşılaşmanın önemi ve kritik olması nedeniyle de siyah-beyazlı taraftarların tribünde yer almalarına yine izin çıkmadı.

Maçın hakemi Yunus Yıldırım

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak önemli maçı hakem Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Alper Ulusoy hakem üçlüsü yönetecek.

Karşılaşmayı Lig Tv naklen yayınlayacak.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, FIFA  kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ve Muhittin Gürses yapacak.

Karşılaşmayı  Lig TV kanallarından Spor Max naklen yayınlayacak.

Etiketler :