Son dezenformasyon faaliyeti tutumadı

Son dezenformasyon faaliyeti tutumadı

Soner Yalçın'ın 1997'de yazdığı Reis adlı kitabında Seferberlik Tetkik Kurulu hakkında yazdıkları ile bugün söyledikleri arasındaki zıtlıklar...

Ergenekon sanıklarının hararetli savunucusu Soner YALÇIN son olarak dezenformasyon faaliyetleri kapsamında Kendi internet sitesinden Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ı takip edenlerin sivil şahıslar olduğunu duyurmuştu.

Bu haberin bizzat Genelkurmay tarafından yalanmasının ve gözaltında alınan şahısların TSK Personeli olduğunun duyurulmasının ardından internet sitesinde “Şahısların sivil olduğu konusunda yanıldık ama bak suikast falan da yokmuş, en azından onu doğru bildik” gibi ironik söylemlerle olayı geçiştirme çabası içerisine girdiği hep birlikte izledik.

Peki Ergenekon sanıklarının sözcüsü gibi yayın yapan Oda Tv’nin sahibi, Yalçın KÜÇÜK’ün bir numaralı öğrenci Soner YALÇIN bu günlerde savunduğu ve aklamaya çalıştığı Ergenekon hakkında veya devletin yatak odasına girildi (Nasıl bir yatak odasıyla Ergenekon sanıklarına açıkken Hakime kapalı olabiliyor) söylemleriyle yaygarayı kopardığı Özel Harp Dairesinin bugünkü uzantısı olan Seferberlik Tetkik Kurulu hakkında daha önceleri neler demiş?

İlk baskısını 1997 yılında yapan Reis kitabının Ve Gladyo… iç başlığı altında;

“Derken, NATO'ya bağlı tüm Avrupa ülkelerinde gizli silahlı gruplar örgütlendiği ve gizli cephane depoları oluşturulduğu anlaşıldı. ABD yönetimi, Sovyet Kızıl Ordusu'nun Avrupa'yi işgal edeceği varsayımıyla, NATO üyesi bütün ülkelerde gizli kontrgerilla örgütleri kurmuştu. Bu örgütlenmenin iki ayağı vardı: yerüstünde özel komanda birlikleri, yeraltında "vatansever'lerden oluşan ve kural olarak hiçbir yasaya bağlı olmayan, köylere kadar inen gizli bir örgütlenme…”

Acaba YALÇIN, Poyrazköy ve Zir Vadisi cephaneliklerinin varlığından haberdar mıydı veya vatanseverler tutuklanıyor yaygaraları kopartılırken yukarıda bahsettiği yeraltında bulunan vatanseverler mi kastediliyordu bilemiyoruz. Devam edecek olursak;

“NATO tarafından yönetilen ve planları CIA tarafından hazırlanan; merkezi, Brüksel'deki NATO karargahı olan bu örgütler, birbirinin peşi sıra ortaya çıkarıldı ve sorumluları yargılandı: İtalya'da "Gladio", Almanya'da "Stay Behind" veya "Gehlen Harekati", Fransa'da "Rüzgar Gülü"…..Türkiye'de "Özel Harp Dairesi" veya "Kontrgerilla" ya da son zamanlarda öne çıkan bir ad "Ergenekon."

Gerçi YALÇIN bahse konu satırları alıntı yaptığını dipnotlarla anlatmış ama yanlış olduğunu düşündüğü konular hakkında da alıntı yapmayacağını değerlendiriyoruz. Peki 1997 yılında bunları söyleyen veya en azından atıfta bulunan YALÇIN için bugün ne değişti? AKTİF HABER

Etiketler :