Son fotoğraf da montaj çıktı

Son fotoğraf da montaj çıktı

El Kaide örgütünün lideri Üsame bin Ladin'in ölümü ile sonuçlanan operasyonun ardından çıkan ikinci fotoğrafın da montaj olduğu anlaşıldı.

Ladin'in öldürüldüğü gün dePakistankaynaklı bir fotoğraf servis edilmiş ancak fotoğrafın fotoshop'lu olduğu belirlenmişti.AmerikaÜsame Bin Laden'i öldürdüğünü iddia etmiş ve bir resim yayınlamıştı. İki saat sonra resmin iki yıl öncesine ait bir montaj olduğu anlaşılmıştı. ABD'nin yayınladığı Laden resminin gerçek olmadığının ortaya çıkması üzerine ABD kaynaklı haberlerin gerçekliği tüm dünya basınınca da sorgulanmaya başladı. Timeturk.com Üsame bin Laden'in öldürüldükten hemen sonra çekilmiş olduğu iddia edilen resminde nasıl montajlandığının belgelerine ulaştı. Montaja konu olan ana resim "Kara şahin düştü" filminden bir kare olduğu anlaşıldı.

FOTOMONTAJLI FOTOĞRAF



VE GERÇEK FOTOĞRAF



Öte yandan Drudge Report'un haberine göre ABD Başkanı Obama, Bin Ladin'in öldüğüne dair en az bir fotoğrafı yayınlamaya karar verdi. Site Obama'nın bu kararı dün aldığını ancak fotoğrafın yayınlanma tarihi konusunda tartışmaların devam ettiğini bildirdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.