Son şampiyon iyi başladı 1-0

Son şampiyon iyi başladı 1-0

Spor Toto Süper Lig'de ilk haftanın kapanış maçında Bursaspor kendi sahasında Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Bursaspor kendi sahasında ligin yeni takımlarından Konyaspor'u ağırladı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada kazanan taraf 1-0'lık skorla Bursaspor oldu. Bursaspor'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 42. dakikasında Sercan Yıldırım'dan geldi. Bursaspor, ligde ikinci haftada Galatasaray ile deplasmanda; Konyaspor ise kendi sahasında Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

NUNEZ 11'DE, BATALLA KULÜBEDE

Son şampiyon Bursaspor'da teknik patron Ertuğrul Sağlam, Konyaspor karşısında kadroda önemli hamleler gerçekleştirdi. Trabzonspor karşısında Süper Kupa maçında alınan 3-0'lık yenilginin ardından revizyona giden Sağlam, yeni transfer Nunez'i ilk 11'de sahaya sürdü. Kalesini her zaman olduğu gibi Ivankov'a teslim eden Sağlam, savunma kurgusunu ise Ömer Erdoğan ve yeni transfer Stephanov üzerine kurdu. Sağ bekte Ali Tandoğan, sol bekte Vederson'u sahaya süren genç teknik adam orta alanda ise Trabzonspor maçından farklı olarak Krita'nın yerine Hüseyin'e forma verdi.

Sağlam'ın en büyük kozlarından olan Volkan Şen ve Ozan İpek ise Konyaspor karşısında Bursaspor'un önemli silahları oldu. Genelde 4-5-1 ya da 4-3-3 taktiği ile mücadele eden Ertuğrul Sağlam'ın Konyaspor karşısına 4-4-2 taktiği ile çıkarak Sercan ve Batalla'yı yedek bırakıp, hücum bölgesinde Nunez ve Turgay'a forma vermesi dikkat çekti. Avusturya kampında sakatlanan Insua ile Arjantinli Steinert 18 kişilik kadroda yer almadı. Geçen yıl Bursaspor'da şampiyonluk yaşayan ancak sezon başında Konyaspor'a transfer olan Veli Acar, yeni takımıyla eski takımına karşı ilk 11'de yer aldı.

BURSASPOR 'ŞAMPİYON' GİBİ BAŞLADI!

Karşılaşmaya baskılı başlayan Bursaspor, özellikle maçın ilk dakikalarında bir gol bularak maçı koparmak istedi. Kalabalık bir orta saha anlayışıyla oyunu rakip yarı alanda oynayan yeşil-beyazlılar, Volkan Şen ve Ozan İpek ikilisinin kanat organizasyonları ile Konyaspor kalesinde gol aradı ancak Nunez ve Turgay ikilisi bu alanda beklenen performansı gösteremedi. Dakikalar ilerledikçe maçı tek kaleye çeviren Bursaspor, Konyaspor'un maçın ilk dakikasından itibaren kendi yarı sahasına kapanmasını önemli bir avantaja çevirdi ve rakip yarı alana yüklendikçe yüklenmeye başladı!

Topa sahip olan, iyi pas, pres yapan ve oyunu domine eden Bursaspor'un en büyük eksikliği ise bir gol oldu... Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Bursaspor cephesinde zorunlu bir tabela kalktı ve sakatlanan Turgay'ın yerine Sercan oyuna girdi... İlk yarı boyunca en dikkat çeken olay, Konyaspor'un agresif, sert futbolu karşısında Bursaspor'un direncinin bir nebze olsa da kırılması oldu. Hakem Süleyman Abay'a ilk yarı boyunca büyük tepki gösteren Bursaspor taraftarı, karşılaşmanın 42. dakikasında Sercan Yıldırım'ın attığı golle Atatürk Stadı'nı şölen yerine çevirdi.

DÜŞÜK TEMPO, YÜKSEK MÜCADELE

Soyunma odasına Sercan Yıldırım'ın attığı moralle giden Bursaspor, ikinci yarıya kontrollü başladı. Öncelikli olarak skor avantajını korumak için defans blogu ile orta alan arasındaki mesafeyi kısaltan yeşil-beyazlılar, rakip yarı alana atılan uzun toplarla Konyaspor kalesinde sürpriz bir gol aradı. İlk yarıya oranla daha hareketli, daha istekli gözüken Konyaspor yapılan değişikliklerin de etkisiyle Bursaspor karşısında özellikle ikinci yarının başında etkili oldu...

Gol yollarında ciddi bir sorun yaşadığı gözlenen Ziya Doğan'ın takımı orta alan ve savunma kurgusunda ise nispeten başarılı bir performans sergiledi. Dakikalar ilerledikçe temposu düşen, mücadele gücü yükselen zorlu karşılaşmada Bursaspor, oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Konyaspor karşısında pozisyonlar bulmaya başladı ancak bu pozisyonlarda Nunez ve Sercan ikilisi başarılı olamadı. Bursaspor'da performansı merakla beklenen Nunez'in özellikle maçın ikinci yarısındaki performansı yeşil-beyazlı taraftarların gelecek haftalar için umutlarını tazeledi. Oyunun son bölümleri ise orta alanda büyük bir mücadeleye sahne oldu, iki takımın karşılıklı gol çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-0 Bursaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
 
sporx

Etiketler :