Son Sözü Hocaefendi Söyledi

Son Sözü Hocaefendi Söyledi

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in başlattığı soruşturmada adı geçen Mahmut Ustaosmanoğlu, hakkındaki iddialara cevap verdi.

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmud Ustaosmanoğlu, Erzincan'daki cemaat soruşturmasına adının karıştırılmasına tepki gösterdi. Mahmud Hocaefendi "Ustaosmanoğlu olan soyadımızı kullanarak, menfaat temin etmeye çalışanları her şeyden evvel Allah'a havale ediyorum" dedi.

Cemaatin önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilen şahısların telefon dinlemeleri sırasında hocanın da adı karışmıştı. Hocaefendi açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

MENFAAT PEŞİNDE KOŞANLARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

"Son zamanlarda bazı gazete ve dergilerin adımızı ve soyadımızı izinsiz kullanarak rant sağlamaya çalıştıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Bu gazete ve dergilerde yayınlanan haberlerden, yazılanlardan, makalelerden haberimiz olmadığı gibi, iznimiz de yoktur. Ustaosmanoğlu olan soyadımızı kullanarak, hatta akrabalıklar ihdas ederek menfaat temin etmeye çalışanları her şeyden evvel Allah'a havale ediyorum.

İLLEGAL KURULUŞLARLA HİÇ İŞİMİZ OLMADI

Bugüne kadar Allah ve Resulünün buyurduklarını anlatma ve yayma dışında, legal veya illegal hiçbir kuruluşla ve özellikle de siyasetle alakamız olmamıştır. Bizim bazı kuruluşlara icazetimiz varmış gibi yapılan yakıştırmaları da kınıyorum. Bundan böyle bizim iznimiz alınmadan yapmış olduğumuz sohbetlerimizi dergilerinde, gazetelerinde kullananlar hakkında hukuki işlemlere tevessül edeceğimizi ilan eder, efkar-ı umumiyeye sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim."

Etiketler :