Soner Yalçın'dan Gözaltında Talimat !

Soner Yalçın'dan Gözaltında Talimat !

Ergenekon'da tutuklanan Oda Tv sahibi Soner Yalçın'ın gözaltına alındığı sırada avukatları aracılığıyla talimat verdiği öğrenildi.

Doğan Yurdakul'un evinde ele geçirilen belgede Yalçın'ın "Önümüzdeki süreçte, Balyoz, Ergenekon, Nedim Şener ve mahkemeler hakkında haber yapmayın" yazdığı ortaya çıktı.

Ergenekon operasyonlarının son dalgasında gözaltına alınan Şükrü Doğan Yurdakul'un ikametinde yapılan aramada Oda Tv sahibi Soner Yalçın'ın gözaltına alındıktan bazı konularda haber yapılmasını istemediği öğrenildi. "Avukat uyarı" isimli belgede, Soner Yalçın, operasyonları haberlerinde eleştiren Oda Tv çalışanlarına deşifre olma korkusuyla şu talimatı veriyor: "Merhabalar biraz önce avukatlarla toplantı yaptık. Önümüzdeki süreçte aşağıdaki başlıklarla ve bu konuların içeriği ile ilgili haber yapmamamızı önemle rica ettiler. Balyoz, Ergenekon, Devrimci Karargah, Nedim Şener, Savcılar, Mahkemeler. Herkese iyi çalışmalar..." Yurdakul'a sorulan, "Soner Yalçın gözaltına alındıktan sonraki süreçte Ergenekon, Devrimci Karargah, Nedim Şener ve Savcılar ile ilgili haber yapılmaması yönünde karar alınmasının maksadı nedir?" sorusuna "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" diyerek cevap vermediği öğrenildi.

Diğer yandan Yurdakul ile gazeteci O.E. arasında 25 Şubat 2011'de yaptığı ve yasal takibe takılan telefon konuşmasında, Yalçın'ın gözaltına alınmasıyla diyalogta Yurdakul, "Burada bu şekilde bir bir darbe, oradan yedi bir darbe de avukatlar bıraktı davayı" sözlerine karşılık O. E. "Niye bıraktılar" diyor.

AVUKATLARI BIRAKTI

Yurdakul ise "Bu Fehmi Bey'le... Yiğit Bey Yalçın Küçük'ün avukatlarıymışlar. Yalçın Küçük ve Soner Yalçın çelişkiye düşünce bizim için çok zor olur deyip bırakmışlar. Yalçın Küçük dün 'Görüşmediğimiz doğru değil biz hergün görüşüyoruz.' dedi. Halbuki Soner de 'İki aydır görüşmüyorum' dedi. Bir onu duyduğuna bozuldu " şeklinde konuşuyor. Yurdakul, bu konuyla ilgili soruya ise yine susma hakkını kullandığı ve yanıt vermediği belirtildi. Yurdakul'un ile İklim Bayraktar ile 22 Şubat 2011'deki telefon konuşmasında ise "Yani siz şimdi o haberlere bakıp da ambargo kalktı diye hiç coşmayın. Bende bir riskli yazılar klasörü var bilgisayarımda oraya gidersin doğrudan doğruya... Bayağı kabardı yani..." dediği öğrenildi. Kaleli'nin ise "Dursun bir gün lazım olur onlar çocuklar çıktığı zaman" demesi dikkat çekiyor.
 

Yeni Şafak 

Etiketler :