Sönmemiş soba küllerini çöpe dökenlere ceza

Sönmemiş soba küllerini çöpe dökenlere ceza

Samsun'un İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, sobadan çıkan küllerin, çöp konteynırları yanına soğutulmuş olarak bir kapta bırakılması gerektiğini, aksi takdirde ceza yazılacağını bildirdi.

Sönmemiş halde çevreye veya konteynırlara dökülen küllerin yangın çıkarma tehlikesi olduğu, ayrıca çevre kirliliğine sebep olduğunu belirten belediye yetkilileri, vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.

Temizlik İşleri Müdürü Zeki Sarıibrahimoğlu, soğuyan hava ile birlikte çöp konteynırlarının dibine söndürülmeden dökülen soba küllerinin tehlike oluşturduğunu anlattı. Sarıibrahimoğlu, "Havalar soğudu, sobalar yanmaya başladı. Vatandaşlarımızın soba külleri konusunda daha duyarlı olması gerekir. Çünkü sobadan çıkan küller, tam anlamıyla sönmediği için çöp konteynırlarının dışına soğutulmuş olarak bir kapta bırakılması gerekiyor. Aksi takdirde ikazla kalmayıp gerekli cezai işlemi uygulayacağız." dedi.

Külü sönmeden konteynır içine bırakılan soba atıklarının, hem araçta hem boşaltma alanında yanma tehlikesi oluşturduğunu vurgulayan Sarıibrahimoğlu, şöyle dedi:

"Atık soba küllerinin toplanması ile ilgili belediyeye bağlı iki araç görevlendirdik. Uygun şekilde bırakılmayan soba külleri için Kabahatler Kanunu'na göre çevre zabıtası tarafından yasal işlem yapılacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :